“Μια ξεχωριστή νύχτα”!

Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στη μία και μοναδική νύχτα που χώρισε την ιστορία στα δύο. Χθες, Δευτέρα 18/12/2017, τα Εκπαιδευτήρια Μαλτέζου πραγματοποίησαν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος”. Ήταν μια όμορφη και λαμπερή βραδιά, για την οποία τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου μας είχαν προετοιμαστεί εδώ και καιρό. Και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε!

Τα παιδιά των 2 τμημάτων της Α’ τάξης, τα “αστεράκια” της βραδιάς, παρουσίασαν με λίγα λόγια τη νύχτα της γέννησης του Χριστού στη γη, τη νύχτα δηλαδή που ο Θεός έγινε άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος θεός. Στη συνέχεια, απολαύσαμε το χορευτικό τους σε ένα από τα όμορφα επίκαιρα τραγούδια του Σπύρου Λάμπρου.

Οι μαθητές της Β’ τάξης είχαν ετοιμάσει για τη χθεσινή βραδιά ένα χορευτικό γεμάτο ζωντάνια στους ρυθμούς του “The Happiest Christmas Tree”. Με μια εξαιρετικά χαριτωμένη μελωδία τα δευτεράκια μας παρουσίασαν με ποιον τρόπο ένα έλατο, στολισμένο με την καλύτερη “φορεσιά” του, υποδέχεται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Τη σκυτάλη πήρε η χορωδία του σχολείου μας με υπεύθυνη τη μουσικό, κα. Μαρίνα Κλησάρη. Αρχικά, τα 2 τμήματα της Γ’ τάξης τραγούδησαν το γνωστό και αγαπημένο τραγούδι μικρών και μεγάλων “Ο μικρός τυμπανιστής”, καθώς και ένα ακόμη χαριτωμένο τραγούδι των ημερών του Σπύρου Λάμπρου “Τίγκι τίγκι τα κουδούνια”, για να υπενθυμίσουν σε όλους μας ότι πλησιάζει ο ερχομός του αγαπημένου Ασπρομάλλη με τα δώρα! Στη συνέχεια, οι μαθητές της Δ’ τάξης μας μετέφεραν στο νησί της Ικαρίας και μας παρουσίασαν με ποιον τρόπο αυτή η περιοχή της πατρίδας μας υποδέχεται τον ερχομό των Χριστουγέννων.

Οι μαθητές της Ε’ τάξης αποφάσισαν φέτος να συμμετάσχουν στη γιορτή με ένα αγγλικό, κλασικό τραγούδι των ημερών, “O Come, All Ye Faithful”, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας, κ. Αθηνάς Χριστοδουλοπούλου. Το τραγούδι αυτό υμνεί τη γέννηση του Χριστού.

Λίγο πριν το τέλος της βραδιάς παρακολουθήσαμε τα παιδιά της Στ’ τάξης. Οι μεγάλοι μαθητές του σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας κ. Ρένας Δεσμίνη, προσπάθησαν, και ομολογουμένως τα κατάφεραν καλά, να μας παρουσιάσουν “Τι είναι Αγάπη”, αυτήν την τόσο καθοριστική για όλους μας έννοια. Μέσα από βίντεο, μέσα από τα λόγια των παιδιών, μέσα από τον Ύμνο της Αγάπης έτσι όπως μας τον παρέδωσε ο απόστολος Παύλος, αλλά και μέσα από σύγχρονες μουσικές και χορευτικά, άγγιξαν τις καρδιές μας και μας θύμισαν για ποιο λόγο γιορτάζουμε αυτές τις μέρες.

Αυτές τις μέρες ετοιμαζόμαστε όλοι να υποδεχτούμε τη γέννηση του Χριστού και τον ερχομό του καινούριου χρόνου. Είναι μια ευκαιρία να ξεκουραστούμε και να χαρούμε μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους. Αφού ευχηθούμε σε όλους σας τα καλύτερα από καρδιάς, θα θέλαμε να σας αφιερώσουμε ένα ποίημα που ακούσαμε πριν λίγες μέρες από ένα κοριτσάκι:

“Παραμονές των εορτών στη βόρεια Ελλάδα, ο νοικοκύρης του σπιτιού γυρεύει στα χωράφια, ξύλο από πεύκο ή ελιά στο τζάκι να το κάψει, 12 μέρες θα καεί, Χριστούγεννα μέχρι Φώτα, το σπιτικό να ζεσταθεί και ο Χριστός στη φάτνη. //

Ο νέος χρόνος που ‘ρχεται  χαρές πολλές να δώσει, κι αν ήταν λίγες του παλιού, να σου τις συμπληρώσει! Την πόρτα να ‘χετε ανοιχτή για τον καινούριο χρόνο, να μπαινοβγαίνει η χαρά που ‘ναι γιατρός στον πόνο”!

Χρόνια πολλά !

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.