Στο πλαίσιο της καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας και της ενίσχυσης της ιστορικής συνείδησης, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν σε μια ξεχωριστή δράση που είχε στόχο τη γνωριμία με την τοπική ιστορία μέσω της βιβλιογραφικής έρευνας. Οι τάξεις επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ναυπλίου και του Άργους, όπου είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν σπάνια αρχεία και εκδόσεις που αναφέρονται στην ιστορία των δύο πόλεων.
Οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και των υπευθύνων των βιβλιοθηκών, έμαθαν πώς να αναζητούν πληροφορίες σε παλαιότερα τεκμήρια, να ξεχωρίζουν τις αξιόπιστες πηγές και να συλλέγουν στοιχεία που συνθέτουν την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου τους.
Η δράση συνεχίστηκε και στη σχολική δανειστική βιβλιοθήκη, όπου οι μαθητές πραγματοποίησαν αντίστοιχη έρευνα, αυτή τη φορά με βάση το υλικό που διαθέτει το σχολείο. Ακολούθησε δημιουργική συζήτηση στην τάξη, με ανταλλαγή απόψεων και παρουσίαση των ευρημάτων, ενισχύοντας την ομαδικότητα και την κριτική σκέψη.
Μέσα από αυτή την εμπειρία, οι μαθητές όχι μόνο ήρθαν πιο κοντά στην τοπική ιστορία, αλλά καλλιέργησαν και δεξιότητες που θα τους συνοδεύουν σε όλη τους τη σχολική πορεία.


You must be logged in to post a comment.