“Ψάχνοντας την Ντόρυ, ανακαλύψαμε… ο ένας τον άλλον”!

Η αγαπημένη μπλε ψαρίνα, ναι, έχει κάποιες αδυναμίες, και δεν το κρύβει! Το παραδέχεται με θάρρος, αξιοποιεί τα υπόλοιπα χαρίσματά της στο έπακρο και καταφέρνει αυτό που αρχικά φάνταζε ακατόρθωτο!

Σήμερα Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019, το Νηπιαγωγείο και οι τρεις πρώτες τάξεις των Εκπαιδευτηρίων Μαλτέζου παρακολούθησαν στην αίθουσα πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος” τη γνωστή παιδική ταινία “Ψάχνοντας την Ντόρυ”. Την προβολή οργάνωσε ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Ν. Αργολίδας. Αφορμή στάθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία που τιμάται στις 3 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Η αρχική της ονομασία ήταν «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες». Κάθε χρόνο εστιάζει σε διαφορετικό θέμα.

Τα παιδιά παρακολούθησαν την ταινία και συνειδητοποίησαν ότι όλοι μας έχουμε αδυναμίες και ελλείψεις. Όμως, έχουμε όλοι μας και σημαντικά χαρίσματα. Όταν αξιοποιούμε λοιπόν τα χαρίσματά μας και, συγχρόνως, έχουμε τη στήριξη και την αγάπη των γύρω μας, τότε μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και να καταφέρουμε πολλά πράγματα!

Τα έσοδα από τα εισιτήρια διατέθησαν για ενίσχυση του συλλόγου.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.