Τα Μαλτεζάκια του ’60

Ήταν μια εξαιρετική βραδιά! Βρέθηκαν μετά από 51 χρόνια από τον πρώτο τους αγιασμό και ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα! Οι παλιοί μαθητές του σχολείου, τα “Μαλτεζάκια του ’60”, συναντήθηκαν στο σχολείο, όπου έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της γνώσης. Συγκινητική η επανασύνδεση των παλιών συμμαθητών, μερικοί από τους οποίους ήρθαν από πολύ μακριά (Καναδά, Ολλανδία, Αθήνα, Κόρινθο). Τελικά, τα πρώτα χρόνια της ζωής μας μας δένουν πολύ με τους ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε τα πρώτα θρανία…

Μετά τη … σύνταξη στην αυλή, ακολούθησε η συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων, το καλωσόρισμα από τον κ Δημήτρη Θεοφανόπουλο, ο συγκινητικός λόγος του κ. Ινάχου Κόλλια και τα θερμά λόγια – συμβουλές του δασκάλου τους κ. Διογένη Μαλτέζου. Ακολούθησε ένα βίντεο – στολίδι γεμάτο νοσταλγία που μας μετέφερε σε άλλη εποχή. Έφερε κοντά μας τους παρόντες αλλά και αυτούς που έχουν φύγει. Στη συνέχεια, ένα δώρο έκπληξη: Το σχολείο μας έγινε γραμματόσημο τυπωμένο από τα ΕΛΤΑ  σε συλλεκτική έκδοση, όπως μας παρουσίασε η κα Ελένη Κοντού, ένα δώρο υπέροχο για το οποίο η ίδια δούλεψε σκληρά. Μέσα στο αναμνηστικό λεύκωμα τα γραμματόσημα, οι φωτογραφίες και ένα ποίημα του κ. Ινάχου. Η τελετή συνεχίστηκε με αναμνηστικά δώρα στους τότε δασκάλους, κα Μαλτέζου, κ. Αργυρόπουλο, κα Δαγρέ, κ. Καρούντζο, κ. Νάσαινα, κ. Μαλτέζο, αείμνηστο Μαλτέζο και τον οδηγό κ. Μαλτέζο. Τα λόγια των τότε μαθητών γεμάτα νοσταλγία και σεβασμό. Τα λόγια των δασκάλων γεμάτα αγάπη και συγκίνηση.

Η βραδιά έκλεισε με φαγητό, μουσική και χορό μαθητών και δασκάλων, όπως κλείνει κάθε υπέροχη βραδιά! Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές!

Αρέσει σε %d bloggers: