“Χριστός γεννάται …”, γι’ αυτό κι εμείς γιορτάσαμε!

Χθες Δευτέρα, 17/12/2018, τα Εκπαιδευτήρια Αφών Μαλτέζου πραγματοποίησαν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος.

Τον πρώτο λόγο είχαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας! Τα νήπια και τα προνήπια μάς εντυπωσίασαν αρχικά με τις επιδόσεις τους στα Αγγλικά! Tραγούδησαν τo γνωστό τραγούδι “We wish you a merry Christmas”, χόρεψαν στο ρυθμό του “Rocking around the Christmas tree” και απήγγειλαν χριστουγεννιάτικες ευχές στα Αγγλικά.

Στη συνέχεια, μας παρουσίασαν ένα θεατρικό με θέμα μια ξεχωριστή – διαφορετική σούπα, και συγκεκριμένα μια «πετρόσουπα»! Μας μίλησαν για μια «πετρόσουπα» που καταφέρνει να δώσει τη δική της νοστιμιά στις καρδιές των ανθρώπων, με κύριο συστατικό της την Αγάπη! Κι έτσι, όλοι σιγά σιγά, έφτασαν από το «εγώ» στο «εμείς»!

Τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά του Δημοτικού. Η γιορτή του Δημοτικού ξεκίνησε με τα παιδιά της Ε’ τάξης. Αρχικά, έψαλαν το Απολυτίκιο της Γέννησης του Χριστού και έπειτα, μας τραγούδησαν το γνωστό μελωδικό τραγούδι «Ο μικρός Χριστός».

Ακολούθησε η χορωδία της Στ’ τάξης. Τα εκτάκια μας μετέφεραν σε ροκ ρυθμούς! Χόρεψαν και τραγούδησαν το αγγλικό τραγούδι “Jingle Bell Rock” από το γνωστό μιούζικαλ “Glee”.

Στη συνέχεια, χαρήκαμε τα αγαπημένα μας πρωτάκια! Τα δύο τμήματα της Α’ τάξης «φόρεσαν τα γιορτινά τους» για να υποδεχθούν το μεγάλο γεγονός της Γέννησης του Χριστού στη γη, τραγούδησαν και χόρεψαν και μας μετέφεραν σε μια χριστουγεννιάτικη νύχτα των παιδικών μας χρόνων. Στο τέλος, μας εξήγησαν με έναν πολύ σοφό τρόπο «τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα» τελικά.

Τη σκυτάλη δώσαμε στα Δευτεράκια. Τα δύο τμήματα της Β’ τάξης του σχολείου μας συνεργάστηκαν, για να … πολεμήσουν! Ντύθηκαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες, χωρίστηκαν σε δυο στρατόπεδα κι έβαλαν τα δυνατά τους, για να δούμε ποιος θα επικρατούσε επιτέλους στον καθιερωμένο πόλεμο της βιτρίνας!

Ακολούθησε η Γ’ τάξη. Τα τριτάκια μας τραγούδησαν ένα γνωστό, κλασικό τραγούδι των ημερών, αγαπημένο σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους: «Στις αυλές μας πέφτει χιόνι»! Μας ταξίδεψαν σε ένα χειμωνιάτικο τοπίο, κάτασπρο από το χιόνι, όπου όλοι γιορτάζουν στα σπίτια τους τη γέννηση του Χριστού μέσα σε μια ζεστή, άκρως εορταστική, ατμόσφαιρα.

Ήταν η σειρά της Δ’ τάξης. Τα δύο τμήματα της Δ’ τάξης συγκρότησαν μια όμορφη χορωδία και μας αφιέρωσαν ένα όμορφο τραγούδι: «Φουμ, φουμ, φουμ». Αναφέρεται σε αυτούς τους τρεις σοφούς ανθρώπους, – σοφοί όχι μόνο στο μυαλό αλλά και στην καρδιά, –  που αποφάσισαν, πριν 2018 χρόνια, να κάνουν ένα κουραστικό ταξίδι, με σκοπό να είναι από τους πρώτους που θα προσκυνούσαν το νεογέννητο Βασιλιά.

Στο τέλος της γιορτής απολαύσαμε ξανά τα εκτάκια μας σε ένα θεατρικό δρώμενο με τίτλο: «… και επί γης ειρήνη». Οι μαθητές της Στ’ τάξης προσπάθησαν, – και τα κατάφεραν με ένα άρτιο τρόπο -, να μας εξηγήσουν το νόημα της γέννησης του Θεανθρώπου στη γη. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, ο πόλεμος – με τις διάφορες μορφές του – δεν εγκατέλειψε δυστυχώς ποτέ τη γη μας. Πώς λοιπόν αλλάζουν τα πράγματα όταν ο γιος του Θεού γίνεται άνθρωπος και μπαίνει στη δική μας πραγματικότητα; Ποια ειρήνη φέρνει ο Χριστός; Τι χρειάζεται να γίνει, για να σταματήσει ο πόλεμος κάθε μορφής;

Ο Χριστός φέρνει μαζί Του το μεγαλύτερο «όπλο» για να σταματήσει ο πόλεμος: φέρνει την ειρήνη στις ψυχές των ανθρώπων. Και όταν κερδίσουμε αυτήν την ειρήνη στις καρδιές μας, τότε θα σταματήσει γύρω μας κάθε κακό. Αρκεί να το θελήσουμε, αρκεί να γίνουμε όλοι μας παιδιά, μας θύμησαν οι μαθητές της Στ’.

Από όλους εμάς, λοιπόν, προς όλους εσάς …

«Καλά Χριστούγεννα»!!

Υ.Γ. Και καλή ξεκούραση στους μαθητές μας!

Για τις σχετικές φωτογραφίες πατήστε εδώ, βάζοντας τον κωδικό του παιδιού σας.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.