Σ’ ένα αρχαίο έργο θεατές …

Σήμερα Τρίτη, 20/11/2018, τα δύο τμήματα της Α’ τάξης των Εκπαιδευτηρίων Αφών Μαλτέζου επισκέφθηκαν το Αρχαίο Θέατρο του Άργους. Τα παιδιά παρακολούθησαν με προσοχή μία ξενάγηση στο χώρο που μας παρείχε η αρχαιολόγος κα. Ελένη Σαρρή. Μάθαμε πολλά και σημαντικά γι’ αυτό το σπουδαίο μνημείο, που έχουμε τη χαρά να βρίσκεται μέσα στην πόλη του Άργους.

Κατασκεύασμα του Πολύκλειτου στα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ., το αρχαίο θέατρο Άργους θεωρείται ένα αρχιτεκτονικό επίτευγμα, καθώς κατά το ένα τρίτο είναι λαξευμένο σε φυσικό βράχο. Με χωρητικότητα περίπου 20.000 θεατών στα χρόνια της ακμής του, το αρχαίο θέατρο Άργους αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αρχαία θέατρα του ελλαδικού κόσμου, φιλοξενώντας μουσικούς και δραματικούς αγώνες των Νεμέων, αλλά και αγώνες προς τιμήν της θεάς Ήρας, ενώ κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους οι αγώνες που τελούνταν στο χώρο γίνονταν προς τιμήν του εκάστοτε αυτοκράτορα.

Η κα. Σαρρή μας γνώρισε όμως και ένα ακόμη σημαντικό μνημείο που βρίσκεται πλησίον του αρχαίου θεάτρου και, δυστυχώς, δεν είναι αρκετά γνωστό. Πρόκειται για ένα μικρό, αρχικά κλειστό αρχαίο θέατρο, που χρησιμοποιούνταν ως ωδείο για μουσικές κυρίως παραστάσεις.

Μετά την ξενάγηση στο χώρο, είχε έρθει η ώρα για παιχνίδι! Μεταφερθήκαμε, λοιπόν, στο κλειστό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Άργους και χαλαρώσαμε!

Ευχαριστούμε πολύ την κα. Σαρρή για την ευχάριστη και περιεκτική ξενάγηση!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.