Σκάκι για μικρούς και μεγάλους!

                        Την Πέμπτη, 30/1/2020, ημέρα εορτής για τα σχολεία, μετά τον εκκλησιασμό οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παρουσίαση για το σκάκι και να πληροφορηθούν για τα οφέλη που προσφέρει αυτό το τόσο ωραίο και διασκεδαστικό παιχνίδι-άθλημα.

                       

 Η παρουσίαση έγινε από τον Θ. Τσαρσιταλίδη, πρόεδρο του σκακιστικού Συλλόγου”ΠΕΡΣΕΑΣ” Άργους, και είχε στόχο να καταλάβουν τα παιδιά ότι παίζοντας μπορούν ταυτόχρονα και να διασκεδάζουν αλλά και να “ακονίζουν” το μυαλό τους, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύονται στην αυτοσυγκέντρωση, τον αυτοέλεγχο, το σωστό σχεδιασμό, την κατανόηση καθώς και στην ανάπτυξη σωστής κρίσης.

Αναγνωρίζοντας τα σημαντικά οφέλη του πνευματικού αυτού αθλήματος, το σχολείο μας παρέχει στέγη στο σκακιστικό σύλλογο Άργους “Περσέας” , που κάνει μαθήματα κάθε Σάββατο για μικρούς και μεγάλους, διοργανώνει και συμμετέχει σε τουρνουά σκάκι, όπου έχει πάρει σημαντικές διακρίσεις.

                        Στο τέλος της παρουσίασης, σχεδόν το σύνολο των παιδιών έδειχνε ενθουσιασμό για το όφελος που μπορούν να αποκομίσουν μαθαίνοντας σκάκι και, κατά την έξοδό τους από την αίθουσα, πολλά δήλωναν με χαρά ότι θα το εντάξουν στις δραστηριότητές τους.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.