Παιχνίδια μιας άλλης εποχής!

Σήμερα Τρίτη, 9/10/2018, τα δύο τμήματα της Α’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν την πρώτη τους για φέτος εκπαιδευτική εκδρομή στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας “Σταθμός” του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος στο Ναύπλιο. Τα παιδιά είχαν τη χαρά να γνωρίσουν έναν καινούριο για τα ίδια, – παλιό αλλά αγαπημένο για εμάς τους μεγάλους -, κόσμο παιχνιδιών! Τρεις μεγάλες συλλογές από μεταλλικά παιχνίδια της παλιάς εποχής ήταν εκεί και περίμεναν τα παιδιά για να τα διασκεδάσουν!

Το πρόγραμμα “Παίζουμε ;” λειτουργεί για πρώτη φορά φέτος. Αρχικά, οι μικροί επισκέπτες κλήθηκαν να σκεφτούν πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς παιχνίδια. Στη συνέχεια, με τη συμμετοχή τους σε ένα παιχνίδι χειρισμού και διερεύνησης, τα παιδιά επεξεργάστηκαν, άγγιξαν και έπαιξαν με αυθεντικά παιχνίδια από τις συλλογές του Μουσείου. Τέλος, κατασκεύασαν παιχνίδια δικής τους επινόησης με απλά στη χρήση υλικά.

Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και η Πλατεία Συντάγματος μας “προσκάλεσε” να την επισκεφτούμε! Κι εμείς φυσικά δεχτήκαμε!

Ευχαριστούμε πολύ την υπεύθυνη του προγράμματος, κα. Κασσιανή Πλατή.

Υ.Γ. Τελικά, τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν το μαγικό κόσμο των παιχνιδιών με διάφορους τρόπους! Οι ηλεκτρονικές συσκευές δεν τους είναι πάντα απαραίτητες…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.