Να ‘τανε το ’21 …

Σήμερα, Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, στα Εκπαιδευτήρια Μαλτέζου τιμήσαμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου που για εμάς τους Έλληνες αποτελεί διπλή γιορτή, θρησκευτική και εθνική. Την αρχή έκαναν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου που, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, της κ. Αγγελίνας και της κ. Δώρας, μας παρουσίασαν με το δικό τους χαριτωμένο τρόπο τι σημαίνει γι’ αυτά η 25η Μαρτίου.

Ακολούθησε η γιορτή του Δημοτικού. Για άλλη μια φορά τη γιορτή πλαισίωσε μουσικά η χορωδία της Στ’ τάξης υπό την ευθύνη της μουσικού μας, κ. Μαρίνας Κλησάρη. Οι μαθητές της Στ’ όμως μας είχαν ετοιμάσει και ένα θεατρικό έργο, απόσπασμα από “Το μεγάλο μας τσίρκο” του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Τη γενική επιμέλεια σε αυτό είχε ο δάσκαλός τους, κ. Γιάννης Παπασαράντος. Τα παιδιά απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο την έννοια της ρωμιοσύνης, μιας έννοιας που χαρακτήρισε το έθνος μας και συνδέθηκε με τα κατορθώματα και τα ιδανικά μας αλλά και με τις αδυναμίες και τις δυσκολίες μας. Μας υπενθύμισαν επίσης, με ειλικρίνεια, τον ιδιαίτερο ρόλο των Μεγάλων Δυνάμεων στην πορεία του έθνους μας.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η Δ’ τάξη της κ. Μαρίας Ξηνταροπούλου. Με την υποστήριξη της θεατρολόγου μας, κ. Αγλαΐας Τζόκα, οι μαθητές της Δ’ μας παρουσίασαν ένα θεατρικό έργο με θέμα την Έξοδο του Μεσολογγίου. Μεταφερθήκαμε στο Μεσολόγγι του 1826 όπου οι πολιορκημένοι άμαχοι αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν ηρωική έξοδο, καθώς η συνέχιση της άμυνας απέναντι στους Τούρκους και τους Αιγυπτίους ήταν αδύνατο να συνεχιστεί λόγω της παντελούς έλλειψης τροφίμων. Οι σκηνές που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές περιέγραφαν τα γεγονότα με ρεαλισμό αλλά και με αρκετή δόση χιούμορ!

Τέλος, αφού τραγουδήσαμε τον εθνικό μας ύμνο, οι μαθητές της Στ’ τάξης μας κάλεσαν όλους, γονείς και εκπαιδευτικούς, στο προαύλιο του σχολείου, για να μας παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς που είχαν ετοιμάσει με την υποστήριξη του γυμναστή μας, του κ. Σωτήρη.

Οι παραδοσιακές στολές, η φωνή της χορωδίας, οι ρόλοι των παιδιών, αλλά κυρίως το μεράκι όλων, κατάφεραν και πάλι να μας συγκινήσουν. Και να μας υπενθυμίσουν ότι το να θυμάσαι τις ρίζες σου σε κάνει απλά πιο ικανό να τιμάς τον συνάνθρωπό σου, όποιος κι αν είναι αυτός.

Συγχαρητήρια σε όλους!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.