Είμαι καλά με τον εαυτό μου, είμαι καλά με τους άλλους!

Τα δύο τμήματα της Γ’ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης “Ελπίδα Ζωής” σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ Νομού Αργολίδας. Τα προγράμματα υλοποιήθηκαν στο χώρο του σχολείου μας.

Οι μαθητές του Γ 1′ έλαβαν μέρος σε ένα πρόγραμμα τριών συναντήσεων με θέμα: “Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω, είμαι εγώ!”. Θίχτηκαν έννοιες σχετικές με τη διαφορετικότητα, τη συνειδητοποίηση του εαυτού, την αυτοεκτίμηση και τη διαχείριση των συναισθημάτων. Οι μαθητές μας επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αδράττοντας κάθε ευκαιρία που τους δόθηκε για ενεργό συμμετοχή.

Οι μαθητές του Γ 2′ ολοκλήρωσαν το δικό τους πρόγραμμα επίσης σε τρεις συναντήσεις. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε τον τίτλο: “Όταν είμαι ο εαυτός μου, μπορώ”. Στόχος ήταν η καλλιέργεια του αισθήματος της αυτοεκτίμησης των παιδιών, του σεβασμού στη διαφορετικότητα και, κατ΄επέκταση, η διαμόρφωση υγιών διαπροσωπικών σχέσεων. Τα παιδιά έπειτα από βιωματικές διαδικασίες κατάλαβαν πως ο κάθε άνθρωπος αξίζει γι’ αυτό που είναι, ότι ο καθένας μας είναι μοναδικός και έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο. Τα παιδιά έπαιξαν σε ομάδες, μίλησε ο καθένας για τα ταλέντα τόσο τα δικά του, όσο και των συμμαθητών του, «εξομολογήθηκαν» τι είναι αυτό που θαυμάζουν στους άλλους, έπλασαν τη δική τους ιστορία με ένα χαρισματικό ήρωα και κατασκεύασαν το δικό τους μετάλλιο για το ταλέντο που πιστεύουν πως τους χαρακτηρίζει. Με λίγα λόγια, ήρθαν σε επαφή με αξίες και κοινωνικές στάσεις που διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους για μια ζωή, το ανθρώπινο δηλαδή κοινωνικό ον κατά τον Αριστοτέλη.

Ευχαριστούμε τις υπεύθυνες των προγραμμάτων για τη συνεργασία!

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ, βάζοντας τον κωδικό του παιδιού σας.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.