Επειδή η γνώση είναι δύναμη, σε μια σεισμογενή χώρα όπως είναι η πατρίδα μας, είναι χρέος όλων μας να είμαστε ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι για κάθε φυσική καταστροφή. Σήμερα Παρασκευή, 22/11/2019, στα Εκπαιδευτήρια Αφών Μαλτέζου πραγματοποιήσαμε άσκηση σεισμού. Το σύνθημα δόθηκε και οι μαθητές, έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα, ακολούθησαν, με αρκετά μεγάλη πιστότητα θα λέγαμε, τις οδηγίες των εκπαιδευτικών. Από την άλλη, και το προσωπικό του σχολείου μας έφερε εις πέρας τις σχετικές αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί σε περίπτωση σεισμού.

Κατόπιν, είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε ένα σύντομο μάθημα Πρώτων Βοηθειών από την εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Άργους, κα. Μαρία Σταματοπούλου. Η κυρία Σταματοπούλου, με τη βοήθεια εθελοντών-μαθητών, παρουσίασε σε όλους μας τις πολύτιμες πρώτες βοήθειες που μπορούμε να προσφέρουμε σ’ έναν συνάνθρωπό μας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τα παιδιά, αλλά και ολόκληρο το προσωπικό του σχολείου, χάρηκαν ιδιαίτερα τη σημερινή μέρα, καθώς πλέον όλοι μας είμαστε ενημερωμένοι και αρκετά προετοιμασμένοι σε περίπτωση που ο εγκέλαδος μάς “χτυπήσει” την πόρτα.

Ευχαριστούμε την κυρία Μαρία Σταματοπούλου για τα μαθήματα πρώτων βοηθειών.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.