“Τη νύχτα που γεννήθηκε η Αγάπη”!

Στις 16 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μαλτέζου, γονείς και φίλοι, οι δάσκαλοι, θυμηθήκαμε όλοι μαζί τι έγινε στις 25 Δεκεμβρίου 2019 χρόνια πριν. Θυμηθήκαμε ότι μια τέτοια νύχτα σαν τη χθεσινή, η Αγάπη πήρε σάρκα και οστά και “εισέβαλε” στον κόσμο μας, για να μας πλημμυρίσει με φως!

Στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού στο Άργος “Μέγας Αλέξανδρος” πραγματοποιήσαμε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας! Την έναρξη της βραδιάς έκαναν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας. Οι πιο μικροί μας φίλοι μάς “ταξίδεψαν” στη γιορτινή αυτήν περίοδο μέσα από υπέροχα χορευτικά και τραγούδια και μας ευχήθηκαν σε διάφορες ξένες γλώσσες.

Τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές του Δημοτικού και συγκεκριμένα τα αγαπημένα μας Πρωτάκια. Τα παιδιά διηγήθηκαν μελωδικά τι συνέβη “Κάποτε στην Ανατολή” και οι “χιονονιφάδες” άρχισαν τον τρελό χορό τους.

“Τρίγωνα Κάλαντα” τραγούδησαν τα Δευτεράκια και γέμισαν τη σκηνή με τα αγαπημένα και παραδοσιακά γλυκίσματα της περιόδου.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης έγιναν για λίγο “Μικροί Τυμπανιστές” και κάλεσαν πάνω στη σκηνή τον “Ρούντολφ, το ελαφάκι”.

Τα Τεταρτάκια τραγούδησαν “Τίγκι τίγκι τα κουδούνια”, έτσι όπως ακούγονται από το έλκηθρο του Αη – Βασίλη, ενώ δεν δίστασαν να δοκιμαστούν και σε αγγλικές μελωδίες.

Οι μαθητές της Ε’ έψαλαν τα Μωραΐτικα κάλαντα και τραγούδησαν πως ναι, “Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο απ’ αγάπη κι ελπίδα”!

Η βραδιά τελείωσε με τους μεγάλους μαθητές του σχολείου μας. Αρχικά, τα κορίτσια της Στ’ μάς είχαν ετοιμάσει ένα όμορφο χορευτικό σε εορταστικούς ρυθμούς! Στη συνέχεια, όλα τα Εκτάκια μάς παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο με θέμα την ιστορία του αγαπημένου μας Μικρού Πρίγκιπα. Το γνωστό λογοτεχνικό κείμενο αποδόθηκε από τα παιδιά με προσοχή και ζεστασιά. Τελικά, μέσα από τις τόσες περιπλανήσεις που έκανε ο Μικρός Πρίγκιπας, κατάλαβε ότι την αλήθεια τη βλέπεις μόνο με τα μάτια της καρδιάς. Και πως τελικά ναι, αξίζει να κοπιάσεις για να “εξημερώσεις” κάποιον, έτσι αποκτάς αληθινούς δεσμούς!

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της γιορτής και κυρίως τα παιδιά! Και τα παρακαλούμε, κάθε φορά που εμείς οι μεγάλοι ξεχνιόμαστε, να μας θυμίζουν εκείνα τι σημαίνει αληθινή Αγάπη!

Καλά Χριστούγεννα!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.