Στο CodeAthon προγραμματίσαμε σε Scratch και το χαρήκαμε!

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου συμμετείχαμε με 4 ομάδες μικρών προγραμματιστών στην διοργάνωση Code Athon που οργανώθηκε από τον STEM Education στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού Europe Code Week 2019, σε συνεργασία με τον WRO Hellas και με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE.

Η διοργάνωση έγινε στην OTEAcademy στο Μαρούσι. Η εκπαιδευτική – ψυχαγωγική δράση μη διαγωνιστικού χαρακτήρα είχε στόχο την ενθάρρυνση και την εμβάθυνση στον προγραμματισμό και συμμετείχαν ομάδες των τριών μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων ή Λυκείων που είχαν κατάλληλα προετοιμαστεί.

Ο στόχος της δράσης ήταν, να μελετήσουν οι συμμετέχοντες/ουσες το πρόβλημα που τέθηκε σε Scratch (προγραμματιστικό περιβάλλον σε ανάπτυξη του Πανεπιστημίου MIT), να αναζητήσουν τρόπους και λύσεις για να βελτιώσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και να παρουσιάσουν τις λύσεις τους (εφόσον το επιθυμούσαν). 

Οι τέσσερις ομάδες μας με μαθητές της Ε’ και Στ’ επί μιάμιση ώρα βελτίωσαν τον κώδικα βάζοντας νέες δυνατότητες στο ρομποτάκι που συνέλλεγε χρωματιστούς δίσκους και τους έβαζε στα κουτιά τους (βολές laser, αυτοματοποίηση της διαδικασίας και άλλες πολλές…) και παρουσίασαν τις 4 διαφορετικές και ευφάνταστες εκδοχές τους στο κοινό αμέσως μετά, εισπράττοντας χειροκροτήματα.   

Τα αναμνηστικά διπλώματα – καθώς μόνος νικητής είναι η συμμετοχή και η γνώση – δόθηκαν στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές που συμμετείχαν. Αναμνηστικά διπλώματα απονεμήθηκαν και σε δύο γονείς που συμμετείχαν ενεργά στην διαδικασία: τον κ. Αναγνώστου και την κα Ζαχαροπούλου. Η συμμετοχή μας με προπονητές τον επικεφαλής κ. Γιάννη Μαλτέζο και την κα Δ. Μαλτέζου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις! Μπράβο σε όλους του συμμετέχοντες!

Πατώντας στα εικονίδια παρακάτω μπορείτε να δείτε να τρέχουν εκδοχές του κώδικα των παιδιών. 

Διαστημικό Ρομπότ

Το Ρομπότ που ξεκουράζεται…

Σκοποβολή με laser

Διασκέδαση μετά τη δουλειά…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.