Εργαστήριο Φυσικής

phys-labphys-lab1Τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες εκτελούν τα πειράματα στους πάγκους εργασίας του εργαστηρίου χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα όργανα και υλικά.

 

 

 

Εργαστήριο Πληροφορικής

pc-lab1Το εργαστήριο μας διαθέτει 10 σύγχρονους Η/Υ, προβολικό και διαδραστικό πίνακα. Το εργαστήριο χρησιμοποιείται σε ποικίλα μαθήματα, αφού στόχος μας είναι να μάθουν τα παιδιά να pc-labχρησιμοποιούν τους Η/Υ ως εργαλεία για τη γνώση και όχι για να αποστηθίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους. Χρήση ειδικού εκπαιδευτικού λογισμικού μαζί με όλα τα “πακέτα” του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου γίνεται από τους μαθητές όλων τάξεων, ενώ οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων τους χρησιμοποιούν σε διαθεματικές εργασίες. Οι “τυχεροί” μαθητές της ΣΤ’ τάξης θα έχουν στη διάθεση τους ένα φορητό Η/Υ (OLPC) ακόμα και στο σπίτι τους για όλη τη διάρκεια της επόμενης σχολικής χρονιάς. Από το Σεπτέμβριο του 2010 οι υπολογιστές μας θα λειτουργούν σε Linux (Ubuntu), ενώ οι ασκήσεις των ειδικών φυλλαδίων που δίνει το σχολείο μας στη γλώσσα και τα μαθηματικά εκτελούνται και ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα ασύγχρονης τηλε-εκπαιδευσης e-class.

Δανειστική Βιβλιοθήκη

libraryΕκτός από την κεντρική βιβλιοθήκη μας, κάθε τάξη έχει τη δική της δανειστική βιβλιοθήκη προκειμένου τα παιδιά να εξοικειώνονται και να αγαπούν τα βιβλία.

 

 


Οπτικοακουστικά μέσα

opt2optΗ διδασκαλία γίνεται με σύγχρονο τρόπο, χρησιμοποιώντας διαδραστικούς πίνακες, προβολικά, φορητούς υπολογιστές, DVD, video, ηχοσυστήματα.

 

 

Αθλητικές εγκαταστάσεις

gym1

Το σχολείο διαθέτει κλειστό χώρο εκγύμνασης και εξωτερικά γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ.

 

 

 

Αίθουσα Μουσικής

music2

music

Ξεχωριστή αίθουσα με πιάνο και άλλα όργανα για το μάθημα της μουσικής.

 

 

 

Κυλικείο