Καλά Χριστούγεννα από τη Γ’ τάξη

Φέτος, τα Χριστούγεννα είναι λίγο διαφορετικά. Η πανδημία δυσκόλεψε με τις αποστάσεις την καθημερινότητά μας, αλλά στα δύο τμήματα της Γ’ τάξης κάναμε ό,τι ήταν δυνατό ώστε η μουσική, τα χρώματα και η γνώση, να φωτίζουν τη σκέψη μας σαν πυροτεχνήματα! Ζωγραφίσαμε τον Άγιο Βασίλη και το ελληνικό καραβάκι που ταξιδεύει παντού, μάθαμε και τραγουδήσαμε κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα, ετοιμάσαμε πολύχρωμα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, έθιμο που μάθαμε ότι ξεκίνησε στο Ναύπλιο μετά την απελευθέρωση του 1821. Μιλήσαμε για το υπερφυσικό γεγονός της Γέννησης που ένωσε όλους τους ανθρώπους, Μάγους και βοσκούς, ενώπιον του Θεανθρώπου, για να συνεισφέρουν την αγάπη και την ευλάβειά τους.

Τη γιορτή της αγάπης, της ελπίδας, της πρόθυμης προσφοράς και του μοιράσματος συμβόλισε η διαδικτυακή μας κάρτα, μια μουσική αγκαλιά των μαθητών της Γ’ τάξης που ευχήθηκαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο ευτυχισμένα Χριστούγεννα και ένα χαρούμενο 2021.

Οι ευχές αυτές μοιράστηκαν και μέσα από ζωγραφιές σε όσους συνανθρώπους μας βρίσκονταν σε νοσοκομεία. Έτσι, είδαμε ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές τα παιδιά είναι η ζωή και το μέλλον μας. Ευλογημένοι οι άνθρωποι που δέχονται την αγάπη των παιδιών, ευλογημένη γι’ αυτό νιώθει και η οικογένεια των Εκπαιδευτηρίων Μαλτέζου… Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

 

 

   

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.