“Να είναι άραγε αλήθεια ή ψευδαίσθηση”;;

Αυτή ήταν η ερώτηση που ήρθε στο μυαλό των μαθητών μας, στο άκουσμα της ανακοίνωσης για την εκδρομή στην Αθήνα.
Έφτασε λοιπόν η πολυπόθητη ημέρα για τους μαθητές των Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων του σχολείου μας. Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019.
Πρώτος σταθμός μας ήταν η Εθνική Λυρική Σκηνή που στεγάζεται πλέον στο Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”.

Αφού περιηγηθήκαμε στο χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, κατευθυνθήκαμε στην Αίθουσα της Λυρικής Σκηνής. Το έργο που παρακολουθήσαμε είχε τίτλο: “Το αηδόνι του Αυτοκράτορα”, του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Ο αυτοκράτορας της Κίνας ζει σε ένα πολυτελέστατο παλάτι, όπου όλα λειτουργούν άψογα, χάρη στο πολύ καλά σχεδιασμένο ηλεκτρονικό του σύστημα. Παρ’ όλα αυτά, ο αυτοκράτορας δεν είναι χαρούμενος. Μια μέρα, μαθαίνει ότι στον κήπο του παλατιού ζει ένα αηδόνι που τραγουδάει μαγευτικά. Αμέσως ζητάει από τους αυλικούς του να το βρουν και να του το φέρουν. Η συνέχεια εκτυλίσσεται σε ένα άρτια ηλεκτρονικά, σχεδιασμένο παραμύθι, όπου η όπερα γίνεται προσβάσιμη μέσω animation, δημιουργώντας έναν μαγικό κόσμο!

Επόμενος σταθμός μας ήταν το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων, στο κέντρο της Αθήνας. Στο μουσείο είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά για την όραση, την αντίληψη, τον ανθρώπινο εγκέφαλο και την επιστήμη. Ήταν μια εντυπωσιακή εμπειρία με ανεξερεύνητες οπτικές ψευδαισθήσεις! Τα εκθέματα μάς άφησαν πραγματικά άφωνους! Η περιστρεφόμενη σήραγγα έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι μπορούν να περπατήσουν μέσα σε έναν περιστρεφόμενο κύλινδρο.

Είδαμε τα “πάνω – κάτω” στο περιστρεφόμενο δωμάτιο, ενώ απελευθερωθήκαμε στο δωμάτιο του απείρου. Φυσικά, βγάλαμε φωτογραφίες σε κάθε πιθανή πόζα!
Η εμπειρία και στα δύο μέρη ήταν μοναδική! Γυρίσαμε πίσω απολύτως ικανοποιημένοι!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.