Φθινόπωρο στο σχολείο!

Για να μπουν τα παιδιά στο “κλίμα” του Φθινόπωρου, συζητήσαμε με τα παιδιά για τις αλλαγές που παρατηρούνται στη φύση το φθινόπωρο(πέφτουν τα φύλλα των δέντρων, βρέχει και κάνει κρύο κ.α.).

Έπειτα, παίξαμε στον διαδραστικό πίνακα ένα παιχνίδι με τα φθινοπωρινά φρούτα.

Στην συνέχεια, μιλήσαμε στα παιδιά για τον τρύγο.

Προβάλλαμε στα παιδιά ένα video σχετικό με το πώς συλλέγονται τα σταφύλια και το πώς παράγεται το κρασί.

Στα  πλαίσια  της δραματικής τέχνης παίξαμε κουκλοθέατρο στα παιδιά με θέμα το φθινόπωρο.(φωτ.)

Στην συνέχεια, τα παιδιά έπαιξαν το μουσικοκινητικό παιχνίδι: «Οι ψιχάλες».Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες. Ακούγεται μουσική. Η  πρώτη ομάδα κινείται και υποδύεται τα σύννεφα κρατώντας λευκά πανιά. Η δεύτερη ομάδα κρατώντας κυπελλάκια από γιαούρτι γεμάτα με ρύζι δημιουργεί ηχητικό εφέ με πρωτοβρόχια. Μπαίνει στον χώρο η τρίτη ομάδα  παιδιών κρατώντας στα χέρια τους ομπρέλες. Ξαφνικά, ακούγεται δυνατή βροχή, που την δημιουργούν τα παιδιά που  έχουν στα χέρια τους πλαστικά μπουκάλια με φακές και τα κουνούν.Με το σύνθημα του εμψυχωτή, τα παιδιά ανοίγουν τις ομπρέλες τους και χορεύουν στη βροχή ενώ στο ηχητικό εφέ της ηρεμίας, κλείνουν τις ομπρέλες τους και τις χρησιμοποιούν σαν μπαστουνάκι.(φωτογραφίες)

Στα πλαίσια των εικαστικών  τα παιδιά έφτιαξαν φθινοπωρινά καδράκια  κολλώντας κίτρινα, πράσινα και κόκκινα φύλλα στα κλαδιά ενός δέντρου. Στην συνέχεια, έφτιαξαν μπαστουνάκια από πλαστελίνη και πάνω τους κόλλησαν το κέλυφος ενός σαλιγκαριού .(φωτ.)

Αρέσει σε %d bloggers: