Φθινόπωρο-Ο Τρύγος

Αρχικά, συζητήσαμε με τα παιδιά για τις αλλαγές που παρατηρούνται στη φύση το φθινόπωρο(πέφτουν τα φύλλα των δέντρων, βρέχει και κάνει κρύο κ.α.).

Έπειτα, αφού παίξαμε στον διαδραστικό πίνακα ένα παιχνίδι με τα φθινοπωρινά φρούτα αποφασίσαμε να φτιάξουμε μολυβοθήκες το μήλο με το σκουληκάκι.

dsc04994-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf

Τα παιδιά έκοψαν και κόλλησαν τα μήλα.Έβαψαν με πράσινη δακτυλομπογιά τα ρολά από χαρτί υγείας και μετά κόλλησαν πάνω στα ρολά το κεφάλι, τις κεραίες, τα μάτια για να σχηματίσουν το σκουληκάκι.(φωτογραφίες)

dsc05017-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bfΣτην συνέχεια , μιλήσαμε στα παιδιά για τον τρύγο.

Προβάλλαμε στα παιδιά ένα video σχετικό με το πώς συλλέγονται τα σταφύλια και το πώς παράγεται το κρασί.

Έπειτα, στα πλαίσια των εικαστικών τα παιδιά έφτιαξαν τσαμπί με σταφύλια χρησιμοποιώντας καπάκια ,τα οποία έβαψαν με πράσινη δακτυ-

λομπογιά.(φωτογραφίες)

Επίσης, τα παιδιά έφτιαξαν ομαδικό κολλάζ με θέμα:

“Ο Οινοποιός δοκιμάζει το κρασί του”.(φωτογραφίες)

Στα πλαίσια της παιδικής λογοτεχνίας διαβάσαμε στα παιδιά το βιβλίο της Σ. Ζαραμπούκα : “Ο θεός Διόνυσος”. Συζητήσαμε με τα παιδιά ότι ο θεός Διόνυσος ήταν ο θεός του κρασιού και του γλεντιού.

 

 

Έπειτα τα παιδιά έφτιαξαν ομαδικό κολλάζ με θέμα :

“Ο θεός Διόνυσος”
.Τα παιδιά κόλλησαν για μαλλιά καφέ γκοφρέ χαρτί.Επίσης πάνω στα μαλλιά κόλλησαν πον-πον για ρώγες σταφυλιού καθώς και μία ασημένια κορδέλα.Ο θεός Διόνυσος στο ένα χέρι του κρατάει ένα ποτήρι κρασί ενώ στο άλλο χέρι τα παιδιά έβαλαν να κρατάει ένα τσαμπί σταφύλια από πον-πον. (φωτογραφίες)

Τέλος, επισκεφθήκαμε το Οινοποιείο του κυρίου Σκούρα προκειμένου τα παιδιά να μάθουν για την διαδικασία του τρύγου και το πώς παράγεται το κρασί.(φωτογραφίες)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.