Στο «ΟΧΙ» του ’40 …

Την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018, τα Εκπαιδευτήρια Αφών Μαλτέζου γιόρτασαν την εθνική επέτειο του 1940. Η γιορτή ξεκίνησε με τα μικρά παιδιά του Νηπιαγωγείου μας που μας παρουσίασαν ποιήματα σχετικά με την 28η και στη συνέχεια, παρήλασαν ενώπιον των δικών τους στο προαύλιο του σχολείου μας κρατώντας με περηφάνια τα σημαιάκια τους.

Ακολούθησε η γιορτή του Δημοτικού Σχολείου. Τη γιορτή είχε οργανώσει ο εκπαιδευτικός κ. Παναγιώτης Λαγουρός με τους μαθητές της Στ’ τάξης. Τα παιδιά, με ποιήματα και τραγούδια, μας ταξίδεψαν στο έπος του ’40 και μας θύμισαν πόσο σημαντικό είναι να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές της ζωής μας. Οι Έλληνες του ’40 δεν συμμετείχαν στον πόλεμο επειδή ήταν πολεμοχαρείς. Αποφάσισαν να συμμετάσχουν στον πόλεμο επειδή έπρεπε να υπερασπιστούν το μεγάλο αγαθό της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Γι’ αυτό το λόγο και τους τιμούμε ακόμη και σήμερα, γι’ αυτό το λόγο αποτελούν πρότυπα για όλους τους ανθρώπους όλων των εποχών.

Εκτός από τα τραγούδια της χορωδίας, είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε μερικούς μαθητές της Στ’ τάξης να παίζουν με διάφορα μουσικά όργανα σχετικές μελωδίες, υπό την καθοδήγηση της μουσικού μας, κας. Μαρίνας Κλησάρη.

Συγχαρητήρια σε όλους! Χρόνια πολλά, καλά και ειρηνικά!

 

Αρέσει σε %d bloggers: