Στα μνημεία του Άργους – Ε’ τάξη

Έφτασε και η σειρά της Ε’ τάξης του σχολείου μας, να πραγματοποιήσει το μηνιαίο περίπατό της, την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019. Αυτή τη φορά τα δύο τμήματα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τη μακροβιότερη, συνεχώς κατοικούμενη πόλη της Ευρώπης, το Άργος.
Το σημείο εκκίνησής μας ήταν ο χώρος της λαϊκής αγοράς, όπου οι μαθητές είδαν από κοντά ένα από τα κτήρια που οικοδόμησε ο Καποδίστριας στο Άργος, τους Στρατώνες. Οι Στρατώνες είχαν διάφορες χρήσεις κατά καιρούς, όπως: νοσοκομείο, ταχυδρομείο, αγορά, στρατώνες ιππικού.
Στη συνέχεια, οι μαθητές περπάτησαν στους δρόμους της πόλης και θαύμασαν την αρχιτεκτονική νεοκλασικών κτιρίων που σώζονται ως σήμερα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν το σπίτι του Μακρυγιάννη, που φημολογείται ότι εκεί έγραψε τα γνωστά του ” Απομνημονεύματα” και η οικία του οπλαρχηγού Τσώκρη, εξέχουσας στρατιωτικής προσωπικότητας του ’21. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ναό του Αγίου Ιωάννη, στο χώρο του οποίου ορκίστηκαν οι εκπρόσωποι της Α’ Εθνοσυνέλευσης. Τέλος, εκμεταλλευόμενοι τον υπέροχο καιρό, οι μαθητές διασκέδασαν παίζοντας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ευχαριστούμε θερμά την κα. Τσεκούρα, την υπεύθυνη γι’ αυτήν την όμορφη ξενάγηση!