Προστατεύω τη φύση –Ανακυκλώνω

Αυτή την εβδομάδα ασχοληθήκαμε με την ανακύκλωση. Αρχικά, προβλήθηκε στα παιδιά ένα DVD , όπου ο επιθεωρητής  Μπλέκας, ο νέος ήρωας της ελληνικής  Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, μοιράζεται με τα παιδιά με ευχάριστο τρόπο, όλες τις πληροφορίες για το πώς, τι και πού μπορούν να ανακυκλώνουν τις συσκευασίες τους αλλά  και για όλη τη διαδικασία της ανακύκλωσης και την αξία της για την προστασία του περιβάλλοντος.

Έπειτα  τα παιδιά έπαιξαν σχετικό παιχνίδι στον διαδραστικό πίνακα. Ξεχώρισαν τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους και τις έριξαν στον μπλε κάδο ενώ τα μη ανακυκλώσιμα υλικά τα έριξαν στον πράσινο κάδο.(φωτ.)

Στην συνέχεια, τα παιδιά έφτιαξαν ένα κολλάζ  με τη διαδικασία και τα στάδια της ανακύκλωσης συσκευασιών.

 

Επίσης, θελήσαμε να δείξουμε στα παιδιά ότι υπάρχουν και σκουπίδια που αποσυντίθενται βιολογικά. Γι’ αυτό τον λόγο διαβάσαμε το παραμύθι: «ο κύριος Μπεν, η Μου και τα σκουπίδια»,που αναφέρεται στην διαδικασία της κομποστοποίησης.

Στην συνέχεια, τα παιδιά έπαιξαν ένα παιχνίδι με την ανακύκλωση που το έφερε στο νηπιαγωγείο  η συμμαθήτριά τους, η Σωτηρία. Τα παιδιά έπρεπε να τοποθετήσουν τα ανακυκλώσιμα και μη ανακυκλώσιμα υλικά στους σωστούς κάδους.(φωτ.)

Στα πλαίσια των εικαστικών, τα παιδιά έφτιαξαν αράχνες με ρολό από χαρτί υγείας που το έβαψαν με δαχτυλομπογιά.(φωτ.)

Επίσης, τα παιδιά έφτιαξαν λιονταράκια με χάρτινα ποτήρια που τα έβαψαν με δαχτυλομπογιά και τα διακόσμησαν ανάλογα.(φωτ,)

Το project ολοκληρώθηκε με την εκπαιδευτική επίσκεψή μας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Νέας Κίου. Εκεί  τα παιδιά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με τίτλο: «Να σου πω ένα μυστικό την ανακύκλωση αγαπώ».Τα παιδιά ενημερώθηκαν σχετικά με την ανακύκλωση, συμμετείχαν σε μουσικοκινητικά παιχνίδια και δημιούργησαν λαγούς και πεταλούδες με ανακυκλώσιμα υλικά.(φωτ.)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.