Πηλού έργα …

Την Παρασκευή, 26/1/2018, τα δύο τμήματα της Γ’ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Silo Art Factory που βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο Μυκηνών –Ναυπλίου στην τοποθεσία Μοναστηράκι. Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό χώρο μεγάλης έκτασης για αναψυχή και καλλιτεχνική έκφραση. Περιλαμβάνει εργαστήρια κεραμικής, γλυπτικής, ζωγραφικής και εικονογραφίας. Στο κατάστημα του Silo Art εκτίθενται αντίκες, πρωτότυπα δημιουργήματα, έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά, εικόνες και αντίγραφα μουσείων. Το όνομα του χώρου «Silo» προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη  «σιλός», που σήμαινε την κυλινδρική κατασκευή στην οποία συγκεντρώνονταν τα σιτηρά.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης ξεναγήθηκαν στο χώρο και παρατήρησαν πρωτότυπα έργα, κατασκευασμένα από κάθε λογής υλικό. Στη συνέχεια, φόρεσαν ποδιές, πήραν στο χέρι πλάστες και πηλό και κατασκεύασαν τα δικά τους κεραμικά, τα οποία πήραν μαζί τους, ώστε να στερεοποιηθούν με το πέρασμα του καιρού και τον ήλιο.

Οι μικροί καλλιτέχνες απόλαυσαν ιδιαίτερα τη διαδικασία και γεμάτοι ικανοποίηση μετέφεραν τα έργα τους στο σχολείο στο τέλος μιας πολύ δημιουργικής μέρας!

Ευχαριστούμε πολύ για την οργάνωση τον υπεύθυνο του χώρου, κ. Στέλιο Μαραγκό!

 

Αρέσει σε %d bloggers: