«Ονειρευόμαστε κι εμείς μαζί με το Σαίξπηρ»!

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων, καλεί τους μαθητές από 6 έως 16 ετών να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό εικαστικής δημιουργίας με αντικείμενο έμπνευσης το θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» και την ομώνυμη μουσική σύνθεση του Φέλιξ Μέντελσον. Οι συμμετέχοντες πρέπει να υποβάλουν ένα πρωτότυπο έργο (ζωγραφιά, ψηφιακό σχέδιο ή κολάζ). Τα παιδιά, λοιπόν, του σχολείου μας θέλησαν να συμμετάσχουν σε αυτό το μαθητικό διαγωνισμό στα πλαίσια του μαθήματος των Εικαστικών και έτσι δημιούργησαν τα δικά τους πρωτότυπα έργα.

Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» είναι ένα από τα πιο γνωστά αλλά και πολυδιάστατα έργα του Σαίξπηρ. Ο μεγάλος αυτός θεατρικός συγγραφέας εμπνέεται από μια ονειρική Αθήνα και περιγράφει τις περιπέτειες τεσσάρων νεαρών Αθηναίων και μιας ομάδας ερασιτεχνών ηθοποιών. Επίσης, αναφέρεται στη σχέση που αυτοί είχαν με το Δούκα και τη Δούκισσα της Αθήνας, Θησέα και Ιππολύτη, αλλά και με τα ξωτικά ενός δάσους κάτω από το μαγικό φεγγαρόφωτο.

Από την άλλη μεριά, ο μουσικοσυνθέτης Φέλιξ Μέντελσον εμπνέεται από τη μαγική αυτή σαιξπηρική ιστορία και γράφει -μόλις στα 17 του χρόνια- τη διάσημη Εισαγωγή, ενώ μερικά χρόνια αργότερα ολοκληρώνει τη μουσική επένδυση του έργου. Αποσπάσματα από το συγκεκριμένο έργο του Μέντελσον θα ακουστούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην πρωινή κυριακάτικη συναυλία της 26ης Νοεμβρίου.

Ενδεικτικά παραθέτουμε δύο έργα μαθητών μας:

           

Αρέσει σε %d bloggers: