Μια όμορφη μέρα, ντυμένη στα πορτοκαλί! Α’ τάξη

Μία καινούρια φίλη έκαναν σήμερα τα Πρωτάκια μας, γνώρισαν τη “Λένα την Πορτοκαλένια”! Η “Λένα η Πορτοκαλένια” ήταν η πρωταγωνίστρια της μέρας για την Α’ τάξη των Εκπαιδευτηρίων Μαλτέζου. Οι μικροί μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Όταν ακούς “πορτοκάλι”, να βγαίνεις”. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Ν. Κίο.

Αρχικά, τα παιδιά απόλαυσαν ένα όμορφο τραγούδι για τη φύση και άκουσαν ένα σύντομο παραμύθι για το πορτοκάλι, αυτόν τον “χρυσό” καρπό της Αργολίδας. Έμαθαν πολλά πράγματα για την οικογένεια των εσπεριδοειδών, θυμήθηκαν τον γνωστό μύθο με “τα χρυσά μήλα των εσπερίδων”, συμμετείχαν σε θεατρικό παιχνίδι, έκαναν κατασκευές και ζωγράφισαν σχετικά με το πορτοκάλι.

Στη συνέχεια, και πάντα υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων του προγράμματος, τα Πρωτάκια βρέθηκαν στη φύση, ξεκουράστηκαν αλλά και έπαιξαν κάτω από τις πορτοκαλιές, γεύτηκαν από μια φέτα πορτοκάλι και συζήτησαν για την πολύτιμη βιταμίνη C.

Τέλος, επισκέφτηκαν το χυμοποιείο “ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ-ΡΕΑ”. Εκεί, τα παιδιά παρακολούθησαν τη διαδικασία με την οποία συσκευάζονται οι χυμοί και απόλαυσαν από έναν χυμό της προτίμησής τους.

Ήταν πραγματικά μια απολαυστική μέρα για τα παιδιά της Α’ τάξης, τόσο από εκπαιδευτική όσο κι από ψυχαγωγική πλευρά. Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Κίου κι ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο τους!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.