Μια ιστορία 2.275 ανθρώπων – και όχι μόνο – …

Ένα σχολείο, ένα μεγάλο «σπίτι», μια μεγάλη «οικογένεια», μια «υπερπολύτεκνη» οικογένεια θα μπορούσε να πει κανείς … Κάτι τέτοιο είναι τελικά τα «Εκπαιδευτήρια Αφών Μαλτέζου». Από το 1960, στην πόλη του Άργους, ιδρύθηκε από τους αδερφούς Μαλτέζου ένας εκπαιδευτικός οργανισμός, ένα Νηπιαγωγείο κι ένα Δημοτικό σχολείο, που από το 1960 έως σήμερα έχει «αγκαλιάσει» 2.275 μαθητές!

Πριν λίγες μέρες το σχολείο μας κατέγραψε – και στο ηλεκτρονικό του αρχείο – όλους τους μαθητές που φοίτησαν σε αυτό από τη μέρα της ίδρυσής του έως σήμερα. Καταγράψαμε λοιπόν με μεγάλη μας χαρά 2.275 μαθητές! 2.275 άνθρωποι έζησαν στις σχολικές αίθουσες και στο προαύλιο των Αφών Μαλτέζου τα μαθητικά τους χρόνια. Έζησαν εύκολες και δύσκολες στιγμές, αντιμετώπισαν φόβους, γεύτηκαν όμορφες εμπειρίες, συνδέθηκαν με φίλους ζωής, έμαθαν να αγαπούν τη γνώση, να σέβονται τη φύση, να αγαπούν και να σέβονται τον Άνθρωπο. Από την άλλη μεριά, οι εκπαιδευτικοί, που στελέχωσαν όλα αυτά τα χρόνια το Σχολείο μας, προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, για χάρη των παιδιών, και των οικογενειών γενικότερα, που μας τίμησαν και μας εμπιστεύθηκαν.

Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι τα Εκπαιδευτήρια Αφών Μαλτέζου θα προχωρήσουν στη σύσταση Συλλόγου Αποφοίτων και στην έκδοση σχετικού Λευκώματος. Καλούμε λοιπόν όλους όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη αυτού του Συλλόγου και να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση του λευκώματος, να δηλώσουν τα στοιχεία τους στο email του σχολείου μας: dmaltezou@gmail.com

Με αυτή την καταμέτρηση των μαθητών μας ως αφορμή, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά όλες αυτές τις οικογένειες που μας εμπιστεύθηκαν – και συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται – για τη σχολική πορεία των παιδιών τους. Τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε το παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο μας με υπευθυνότητα και αγάπη για τη γνώση και κυρίως για τα παιδιά μας!

Καλή συνέχεια λοιπόν!

 

Αρέσει σε %d bloggers: