Μια επίσκεψη στην πρωτεύουσα …

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018.

Η πολυαναμενόμενη εκδρομή στην Αθήνα είναι πλέον γεγονός!

Με ιδιαίτερη χαρά, οι μαθητές των Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων και οι συνοδοί δάσκαλοι ξεκίνησαν με τα λεωφορεία νωρίς το πρωί της Πέμπτης για την πρωτεύουσα. Λίγο μετά τις 10:00 π.μ. οι εκδρομείς έφτασαν στην Ακρόπολη. Ο καιρός τους έκανε το χατίρι και ήταν πολύ φιλικός! Οι εκδρομείς ανέβηκαν τον ιερό βράχο μέσω του γνωστού πεζόδρομου «Διονυσίου Αεροπαγίτου». Ανεβαίνοντας από τη νοτιοδυτική πλευρά, τα παιδιά συνάντησαν το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.  Στη συνέχεια, έφτασαν στη μνημειώδη είσοδο της Ακρόπολης, στα Προπύλαια. Μπαίνοντας στην Ακρόπολη θαύμασαν τους τρεις ναούς, τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο και το ναό της Απτέρου Νίκης.

Η επόμενη επίσκεψη των μαθητών μας ήταν στο «Ευγενίδειο Ίδρυμα» (Πλανητάριο). Το πρόγραμμα που παρακολούθησαν είχε τίτλο «Η Ζωή στο σύμπαν». Θέμα του προγράμματος ήταν η αναζήτηση ζωής σε πλανήτες εκτός της Γης. Στην αρχή, τα παιδιά είδαν πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε η ζωή στον πλανήτη μας και έπειτα παρακολούθησαν διάφορες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες, για να εντοπίζουν και να μελετούν έναν εξωπλανήτη.
Τελευταίος σταθμός της εκπαιδευτικής αυτής εκδρομής ήταν το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», όπου τα παιδιά περιηγήθηκαν στις όμορφες εγκαταστάσεις του. Πρόκειται για έναν πολυχώρο που περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, την Εθνική Λυρική Σκηνή, όπως επίσης και ένα πάρκο αστικού τύπου.
Ακολούθησε η απαραίτητη στάση για φαγητό και τα λεωφορεία πήραν το δρόμο της επιστροφής. Όπως ήταν φυσικό, τα παιδιά πέρασαν υπέροχα και απόλαυσαν κάθε λεπτό της εκδρομής!
Και εις άλλα λοιπόν!

 

 

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: