Με δυο πολύτιμες βαλίτσες!

Σήμερα Τρίτη, 15 Μαΐου 2018, στα Εκπαιδευτήρια Μαλτέζου είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχτούμε για άλλη μια φορά το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο, ο οποίος αποδεικνύει συνεχώς την ιδιαίτερη αγάπη του για τα παιδιά και τους νέους.

Σήμερα ο κ. Νεκτάριος μίλησε στα παιδιά για έναν άνθρωπο που έζησε μόλις λίγα χρόνια πριν στη γνωστή περιοχή του Αμαρουσίου στην Αθήνα, για το γέροντα Αθανάσιο Χαμακιώτη. Ο Γέροντας Αθανάσιος, ο ταπεινός ιερέας στο ναό της Παναγίας της Νεραντζιώτισσας, έμοιαζε απόλυτα με το φιλάνθρωπο Χριστό. Έζησε στην περιοχή από το 1936 ως το 1963. Ήταν η εικόνα της έμπρακτης αγάπης, της ελεημοσύνης, της συμπάθειας. Ζούσε με σκοπό να μιμηθεί την αγάπη του Χριστού, μια αγάπη που κάνει κάθε είδους θυσία προκειμένου να ανακουφίσει τον άνθρωπο που βρίσκεται σε κάθε είδους ανάγκη. Και ο Θεός φρόντιζε πάντα, – την κατάλληλη στιγμή! -, να παρέχει στον πατέρα Αθανάσιο καθετί που χρειαζόταν ο πλησίον.

Συγκεκριμένα, όπως μας διηγήθηκε ο Μητροπολίτης μας, ο οποίος είχε τη χαρά να ζήσει ως παιδί από κοντά το γέροντα Αθανάσιο στη γειτονιά του Αμαρουσίου, ο παππούλης τις νύχτες περπατούσε στην περιοχή κουβαλώντας δυο βαλίτσες στα χέρια, δυο πολύτιμες βαλίτσες που δεν ήθελε να τις αποχωριστεί ποτέ. Και γιατί αυτό; Γιατί αποτελούσαν τις βαλίτσες της αγάπης, της αγάπης που δεν φοβάται να θυσιαστεί για το συνάνθρωπο. Την εποχή εκείνη, ως γνωστόν, στο Μαρούσι διέμεναν άνθρωποι που είχαν ασθενήσει από τη βαριά αρρώστια της φυματίωσης. Μια ασθένεια που ανάγκαζε τους ασθενείς να απομονώνονται από το κοινωνικό σύνολο εξαιτίας του μεταδοτικού της χαρακτήρα. Ο πατήρ Αθανάσιος λοιπόν, ενθυμούμενος τη θυσιαστική αγάπη του Χριστού, πήγαινε στα σπίτια των ασθενούντων τις νύχτες, για να τους εξυπηρετεί, μακριά από τα μάτια των υπόλοιπων κατοίκων. Έπαιρνε τα μολυσμένα ρούχα των αρρώστων και σε βαλίτσες τα μετέφερε για να τα πλύνει ο ίδιος χωρίς να φοβάται μη μολυνθεί. Άλλωστε, πίστευε ότι με τη Θεία Κοινωνία ο άνθρωπος δεν έχει να φοβηθεί τίποτε.

Στη συνέχεια, ο κ. Νεκτάριος μοίρασε στους μαθητές βιβλία κατάλληλα για τις ηλικίες τους και ευχήθηκε σε όλους μας να διακρίνεται η ζωή μας από την αληθινή και έμπρακτη αγάπη του Χριστού!

Στο τέλος, τα παιδιά της Στ’ τάξης τραγούδησαν στο Μητροπολίτη ένα όμορφο τραγούδι που είχαν ετοιμάσει στο μάθημα των Θρησκευτικών αφιερωμένο σε όλους τους Αγίους, σε ανθρώπους όπως ήταν δηλαδή κι ο γέροντας Αθανάσιος.

Ευχαριστούμε κι εμείς τον κ. Νεκτάριο για τη δική του έμπρακτη αγάπη!

Για σχετικές φωτογραφίες πατήστε εδώ, βάζοντας τον κωδικό του παιδιού σας.

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: