“Μαθαίνω να προστατεύω τον εαυτό μου”!

Σήμερα Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017, η Α’ τάξη του σχολείου μας είχε τη χαρά να συμμετάσχει σε ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Όταν ένα άγγιγμα μ’ ενοχλεί…». Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Κέντρο Πρόληψης Ν. Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής» σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ. Υπεύθυνη ήταν η κα. Μπέτυ Γεωργιλά.

Τα παιδιά συζήτησαν για το τι σημαίνει να αγαπάω τον εαυτό μου, για το τι σημαίνει να αγαπάω και να προστατεύω το σώμα μου. Μέσα από τη ζωγραφική και από ένα παραμύθι με πρωταγωνίστρια το αρκουδάκι «Μαριλού», οι μικροί μαθητές έμαθαν ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τον προσωπικό του χώρο, τον οποίο κανείς δεν επιτρέπεται να παραβιάζει. Και αν κάποιος προσπαθήσει να τον παραβιάσει, είναι απαραίτητο να καλέσουμε αμέσως σε βοήθεια, ώστε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας.

Μιλήσαμε, επίσης, για τη διάκριση ανάμεσα σε καλά και σε κακά μυστικά, σε μυστικά που μας προκαλούν χαρά και σε μυστικά που μας κάνουν να νιώθουμε άσχημα. Τα τελευταία χρειάζεται να τα εξωτερικεύουμε σε ανθρώπους που αγαπάμε και εμπιστευόμαστε. Και μάθαμε ότι, εκτός από το σωματικό, υπάρχει και ο εσωτερικός πόνος τον οποίο μπορούμε και αυτόν να τον θεραπεύσουμε.

Ευχαριστούμε πολύ την κα. Γεωργιλά για το πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.