“Μαγικά φίλτρα ή την αληθινή Ζωή;” Δ’ τάξη

Την περασμένη εβδομάδα η Δ’ τάξη του σχολείου μας ολοκλήρωσε τη δεύτερη συνεδρία του βραχύχρονου προγράμματος Αγωγής Υγείας “Τα μαγικά φίλτρα στη ζωή μας”. Το πρόγραμμα το υλοποιεί το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής» – ΟΚΑΝΑ .
Με τον όρο “μαγικά φίλτρα” εννοούμε μία σειρά από εξαρτήσεις που “ρουφάνε” τη ζωή μας, όπως το διαδίκτυο, το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και το κάπνισμα.
Μέσα από συνεργασία σε μικρές ομάδες, ελεύθερη σκέψη, συζήτηση και βιωματικές δραστηριότητες, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις αιτίες που οδηγούν κάποιον να επιλέξει τέτοιου είδους “μαγικά φίλτρα” στη ζωή του. Αφού αναφέρθηκαν οι λόγοι, έπειτα αναφέρθηκαν και οι τρόποι αντιμετώπισης-άμυνας έναντι αυτών των επιβλαβών συνηθειών. Στόχος αυτών των παρεμβάσεων ήταν να δουν οι μαθητές ότι υπάρχουν διάφορες άλλες διέξοδοι, για να λύσουμε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να ενημερωνόμαστε και να είμαστε διαρκώς ευαισθητοποιημένοι γύρω από τα σχετικά θέματα. 
Ευχαριστούμε πολύ την υπεύθυνη του προγράμματος κ. Βασιλική Γεωργιλά για τη χρήσιμη παρέμβασή της. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.