Κάθε τέλος, μια αρχή!

Ευτυχώς που στη ζωή μας κάθε τέλος σημαίνει μια καινούρια αρχή, ευτυχώς που «στη ζωή μας τίποτα δεν είναι μόνο μαύρο ή άσπρο», όπως μας είπε ένα πρωτάκι στη χθεσινή μας γιορτή. Χθες λοιπόν, Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, τα Εκπαιδευτήρια Μαλτέζου πραγματοποίησαν την καλοκαιρινή τους γιορτή με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος». Ήταν, ομολογουμένως, μια βραδιά με ανάμεικτα συναισθήματα!

Την αρχή έκανε το Νηπιαγωγείο μας. Με τραγούδια και χορευτικά και μ’ ένα προσεγμένο θεατρικό, οι μικροί μας φίλοι, υπό την καθοδήγηση των νηπιαγωγών τους, μας εξήγησαν για ποιο λόγο οφείλουμε να αγαπάμε και να προστατεύουμε το περιβάλλον.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η γιορτή του Δημοτικού. Παρουσιαστές της βραδιάς δύο μαθητές της Στ’ τάξης, «ένα μεσήλικο ζευγάρι που ετοιμάζεται για τη μετακόμιση της κόρης τους στην Αθήνα. Η Κατερίνα είναι πλέον φοιτήτρια του Παιδαγωγικού. Την παραμονή όμως της μετακόμισης, η μαμά ανακαλύπτει ένα παλιό σχολικό ημερολόγιο που κρατούσε η κόρη τους χρόνια πριν, όταν ήταν ακόμη μαθήτρια στο σχολείο του Μαλτέζου. Μια βραδιά συγκίνησης για τους γονείς που θυμούνται απόψε πώς πέρασαν 6 χρόνια από την Α’ ως τη Στ’ Δημοτικού για τη μικρή τότε Κατερίνα». Στην πραγματικότητα, μια βραδιά συγκίνησης για όλους μας!

Αρχικά είδαμε τα αγαπημένα μας πρωτάκια. Οι μαθητές των δύο τμημάτων τραγούδησαν, χόρεψαν και μας μίλησαν για τις σχολικές εμπειρίες που έζησαν φέτος, «βουτώντας» για πρώτη τους φορά στα βαθιά! Τα παιδιά της Β’ τάξης μάς τραγούδησαν και μας τόνισαν ότι δεν είναι απαραίτητο να μιλάς πολύ για την αγάπη. Απαραίτητο είναι να τη ζεις και να τη μεταδίδεις! Από τους μαθητές των δύο τμημάτων της Γ’ τάξης ακούσαμε το αγαπημένο τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου «Ο Καραγκιόζης». Από τη Δ’ τάξη συμπεράναμε ότι πρόκειται για παιδιά με πολλή γιορτινή διάθεση, αφού απαιτούσαν πάση θυσία «Να κρατήσουν οι χοροί»! Η Ε’ τάξη μάς ταξίδεψε μελωδικά με μια «Ωδή στο Γεώργιο Καραϊσκάκη». Όσο για τη Στ’ … Αυτά τα παιδιά μας είπαν πολλά τη χθεσινή βραδιά! Μας δήλωσαν ξεκάθαρα ότι μας χρειάζονται δίπλα τους στα δύσκολα – «Stand by me» – κι εμείς τους δώσαμε το λόγο μας ότι θα είμαστε κοντά τους όποτε το χρειαστούν! Έκαναν, επίσης, μια αναδρομή – ένα μικρό αφιέρωμα σε όλους τους δασκάλους που είχαν στην τάξη τους από τα 6 ως τα 12 τους χρόνια. Τη γιορτή συμπλήρωσαν δύο υπέροχα θεατρικά της κ. Τζόκα που είχε ετοιμάσει με τα παιδιά της Ε’ και της Στ’ τάξης. Θέμα τους, δυο περιπετειώδεις ιστορίες αγάπης.

Ναι, είναι αλήθεια ότι κάθε τέλος στη ζωή μας σημαίνει και μια καινούρια αρχή. Το σχολικό έτος 2017-2018 τελείωσε και δίνει πλέον τη σκυτάλη στην ξεγνοιασιά του καλοκαιριού. Μας γέμισε όμορφες εμπειρίες και μας έκανε πιο δυνατούς μέσα από τις δύσκολες στιγμές του. Είμαστε πλέον έτοιμοι, μικροί και μεγάλοι, να ξεκουραστούμε και να ανανεώσουμε τις δυνάμεις μας για την επόμενη σχολική χρονιά.

Το σχολείο μας οφείλει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους αυτούς που δούλεψαν για τη χθεσινή εκδήλωση και κυρίως στα παιδιά! Ευχόμαστε σε όλους ένα χαρούμενο και δημιουργικό καλοκαίρι! Στα παιδιά της Στ’ ευχόμαστε από καρδιάς καλή πρόοδο και καλή πορεία στη ζωή τους! – Χθες το βράδυ η διευθύντριά μας τους συμβούλεψε να καλλιεργήσουν τα χαρίσματά τους χωρίς να υπερηφανεύονται γι’ αυτά -. Και ναι, θα είμαστε εδώ για εσάς κάθε φορά που θα μας χρειάζεστε!

Τα ξαναλέμε από Σεπτέμβρη!

Αρέσει σε %d bloggers: