Τα Εκπαιδευτήρια Μαλτέζου ιδρύθηκαν από τους αδελφούς Διογένη καιΙστορικό 1 Δημήτρη Μαλτέζο το 1960.Η κα Χριστίνα Μαλτέζου ανέλαβε με πολλή αγάπη από την πρώτη εκείνη χρονιά την Πρώτη Τάξη.

Τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους διακρίθηκαν για την Ιστορικό 2καθολική τους επιτυχία στις τότε εισαγωγικές εξετάσεις και γιατί έδωσαν τα καλύτερα εφόδια στους μαθητές τους. Οι μαθητές αυτοί στελέχωσαν την κοινωνία του Άργους.

Από πολύ νωρίς εισήγαγαν καινοτομίες στην εκπαίδευση, όπως Ιστορικό 3την ξεχωριστή διδασκαλία της λογοτεχνίας, τη διδασκαλία του συντακτικού με θεατρικό παιχνίδι, τη διδασκαλία    ιδιαίτερα δύσκολων μαθηματικών προβλημάτων-γρίφων που όξυναν την ευστροφία των μαθητών.

Την προσπάθεια για ένα σχολείο πρότυπο που να χρησιμοποιεί Ιστορικό 4σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας, στηριγμένους στη σύγχρονη τεχνολογία, συνεχίζει σήμερα η Δέσποινα Μαλτέζου.

Παρακάτω θα βρείτε φωτογραφικό υλικό από όλες τις περιόδους της λειτουργίας του σχολείου. Αν κάποιος παλιός μαθητής δε βρει τη δική του φωτογραφία, παρακαλώ να την στείλει στο email του σχολείου για να εμπλουτιστεί το μητρώο των αποφοίτων, που είναι αγαπημένο κομμάτι της ιστορίας του σχολείου.

Ιστορική Αναδρομή 1960-1980

Ιστορική Αναδρομή 1980-2000

Ιστορική Αναδρομή 2000-2019

Απόφοιτοι

Δημοσιεύματα από το μακρινό 1960