«Η πρόκληση του νερού».

Τα δύο τμήματα της Δ’ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν σήμερα, Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, τη δημοτική βιβλιοθήκη «Ο Παλαμήδης» στο Ναύπλιο και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Η πρόκληση του νερού». Η υπεύθυνη του προγράμματος παρουσίασε τη χρησιμότητα του νερού και οι μαθητές συνειδητοποίησαν πόσο σημαντικό είναι το νερό στη ζωή μας.

Το νερό υπάρχει σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, ζωικούς και φυτικούς. Οι οργανισμοί δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς νερό, γιατί το νερό είναι ζωή. Επομένως δεν πρέπει να το σπαταλάμε άσκοπα. Άλλωστε, από τα πολύ παλιά χρόνια, οι άνθρωποι είχαν ανακαλύψει την αξία αυτού του φυσικού αγαθού. Μάλιστα, σε πολλούς τόπους, οι άνθρωποι λάτρευαν το νερό σαν θεότητα. Ακούσαμε, επίσης, πως το 75% της επιφάνειας της γης καλύπτεται από νερό και δεν αποτελεί μία ανανεώσιμη πηγή. Μιλήσαμε ακόμη για τους όρους «ρύπανση» και «μόλυνση» και κάναμε το διαχωρισμό ανάμεσα στις δύο έννοιες. Στο τέλος του προγράμματος, μοιράστηκε στα παιδιά ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν με τη βοήθεια της συντονίστριας.

Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε και μια διαθεματική δραστηριότητα για τους μαθητές μας, καθώς στο μάθημα της Γλώσσας, μόλις ολοκληρώσαμε την ενότητα: «Ρώτα το νερό τι τρέχει».

Στη συνέχεια, κρίθηκε «απαραίτητη» μια βόλτα για παιχνίδι στην πλατεία Συντάγματος!

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: