Η Δ’ προπονείται λογοτεχνικά!

Οι μαθητές της Δ’ τάξης έχουν ξεκινήσει την ανάγνωση δύο γνωστών λογοτεχνικών βιβλίων της ‘Αλκης Ζέη : «Το καπλάνι της βιτρίνας» και «Ο ψεύτης παππούς», με σκοπό να λάβουν μέρος στον 8ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης που διοργανώνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Η Άλκη Ζέη ανήκει στους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς και τα βιβλία της θεωρούνται σταθμός στην ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Με αφορμή λοιπόν αυτή τη δραστηριότητα, οι μικροί «μαραθωνοδρόμοι» παρακολούθησαν σήμερα ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της συγγραφέα και έπειτα κλήθηκαν, εμπνεόμενοι από αυτό, να γίνουν μικροί δημοσιογράφοι συνθέτοντας 20 ερωτήσεις που αφορούν τη ζωή και το έργο της.

Χρειάζεται πάντα να στηρίζουμε την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων, για να επιτύχουμε τη σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης των παιδιών μας με τα βιβλία. Άλλωστε, όπως είπε και ο Προυστ : «Δεν υπάρχουν ίσως μέρες της παιδικής μας ηλικίας που να τις ζήσαμε τόσο απόλυτα, όσο εκείνες που πιστέψαμε ότι τις αφήσαμε να φύγουν χωρίς να τις ζήσουμε, εκείνες που τις περάσαμε με ένα βιβλίο αγαπημένο».

 

Αρέσει σε %d bloggers: