Η Δ’ μας υπενθυμίζει: «Όχι στη βία, Ναι στη φιλία»!

To bullying (εκφοβισμός) είναι μια επιθετική συμπεριφορά – σωματική, λεκτική, ψυχολογική ή και κοινωνική – που εκδηλώνεται σκόπιμα, απρόκλητα και επαναλαμβανόμενα, στο σχολείο, στον εργασιακό χώρο, ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σκοπός της είναι η επιβολή και η πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου στο άτομο (ή σε ομάδα ατόμων).

Από το 2012 η 6η Μαρτίου έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Παιδείας ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας (bullying) που λίγο έως πολύ όλοι έχουμε ακούσει.

Το νόημα της ημέρας είναι αφορμή για να εστιάσουμε όλοι στην αυξανόμενη ύπαρξη του προβλήματος και, με όπλο την πρόληψη, να γνωρίσουμε στους μαθητές μας τις αξίες της ζωής που βασίζονται στον σεβασμό, στην αγάπη για το συνάνθρωπο και στην αλληλεγγύη μέσα στο σχολείο αλλά και γενικότερα στην κοινωνία.

Τα παιδιά της Δ’ τάξης παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον το βίντεο που τους έδειξαν οι δασκάλες τους αλλά και συμμετείχαν στη συζήτηση που ακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον. Το συμπέρασμα ήταν ένα: «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ»!

 

Αρέσει σε %d bloggers: