Η Α’ σε μια έκθεση ζωγραφικής…

Σήμερα Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019, τα δύο τμήματα της Α’ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν τον εκθεσιακό χώρο της Alpha Bank στο Ναύπλιο. Εκεί φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής με έργα του γνωστού Έλληνα ζωγράφου Θεόφιλου.

Ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ ή Θεόφιλος Κεφαλάς ή Κεφάλας, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, (1870 – 24 Μαρτίου 1934), γνωστός απλά και ως Θεόφιλος, ήταν Έλληνας λαϊκός ζωγράφος της νεοελληνικής τέχνης. Κυρίαρχο στοιχείο του έργου του είναι η ελληνικότητά του και η εικονογράφηση της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και ιστορίας.

Η έκθεση “ο ζωγράφος Θεόφιλος” περιλαμβάνει έξι ειδικές, τρισδιάστατες κατασκευές που αναπαριστούν τα έργα του Θεόφιλου που ανήκουν στη συλλογή της Alpha Bank. Οι κατασκευές αυτές πλαισιώνονται από διάφορα στοιχεία, όπως αντικείμενα, εργαλεία, φορεσιές, που ανήκουν στη συλλογή του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος. Η αποτοιχισμένη τοιχογραφία που απεικονίζει τον Οδυσσέα, επίσης από τη συλλογή της Alpha Bank, εκτίθεται χωριστά μαζί με ένα κείμενο σχετικό με τις τοιχογραφίες του Θεόφιλου.

Οι μαθητές της Α’ τάξης ξεναγήθηκαν στο χώρο και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πάνω στα έργα που γνώρισαν και να ζωγραφίσουν σχετικές εικόνες. Στη συνέχεια χαρήκαμε το παιχνίδι στην αγαπημένη μας πλατεία Συντάγματος!

Ευχαριστούμε θερμά την υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος, κα. Μαυριά Ιωάννα, για την όμορφη φιλοξενία!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.