Το Δημοτικό σχολείο είναι η πιο σημαντική βαθμίδα της εκπαίδευσης. Εκεί τα παιδιά πρέπει να αποκτήσουν τις βάσεις που θα τα βοηθήσουν στις σπουδές τους.

Οι δικοί μας απόφοιτοι, όλα αυτά τα χρόνια, κατάφεραν να διακριθούν στις σπουδές τους στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Ο βασικός λόγος της διάκρισης τους είναι ότι με συνεχή προσπάθεια και πολύ μεράκι προσπαθούμε να μεταδώσουμε στα παιδιά την αγάπη για τη μάθηση. Κατά τη διάρκεια των 50 χρόνων λειτουργίας του σχολείου μας προσπαθούμε πάντα να κρατάμε τις καλά δοκιμασμένες εκπαιδευτικές μεθόδους και να τις προσαρμόζουμε στη σύγχρονη εποχή.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στα Μαθηματικά και τη Γλώσσα όπου τα παιδιά αποκτούν γερές βάσεις. Το σχολείο μας διατηρεί μια πολυετή φήμη στη διδασκαλία αυτών των μαθημάτων. Αυτή την πετυχημένη παράδοση την έχουμε παντρέψει τα τελευταία χρόνια με τη χρήση σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού και μεθόδων ώστε να γίνεται η διδασκαλία πιο ελκυστική στους μαθητές.

 

 

Στη Φυσική οι μαθητές, μέσα στο εργαστήριο, γνωρίζουν βιωματικά τα φυσικά φαινόμενα εκτελώντας τα κατάλληλα πειράματα σε κάθε ενότητα.

 

 

 

Η χρήση Η/Υ διδάσκεται από τη Δ’ Τάξη και από την Α’ Δημοτικού σε όσα παιδιά συμμετέχουν στο διευρυμένο ωράριο. Η διδασκαλία γίνεται με ουσιαστικό τρόπο και ενσωματώνεται στην καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική (π.χ., διαθεματικές εργασίες). Οι μαθητές μαθαίνουν τη λειτουργία των Η/Υ, επεξεργασία κειμένου, δημιουργία παρουσιάσεων και την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Ούτως ή άλλως όλες μας οι αίθουσες είναι εφοδιασμένες με διαδραστικούς πίνακες, όπου τρέχουν κατάλληλα εκπαιδευτικά λογισμικά. Έτσι, η διδασκαλία γίνεται αποδοτική και πρωτοποριακή.

 

 

Έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα Αγγλικά, τη δεύτερη ξένη Γλώσσα, τη Μουσική και τη Γυμναστική, που διδάσκονται από καθηγητές ειδικοτήτων, έτσι ώστε τα παιδιά να μη χρειάζεται το απόγευμα να απασχολούνται με πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες.Στα Αγγλικά, τα παιδιά ξεκινούν με την τάξη prejunior στην Α’ τάξη, χρησιμοποιούν σύγχρονο υλικό τόσο μέσα στην τάξη όσο και στο σπίτι, (διαδραστικούς πίνακες, σύγχρονα βιβλία, ebooks) και κατακτούν σε πολύ καλό επίπεδο την Αγγλική Γλώσσα, αφού τα μαθήματα γίνονται με εντατικούς ρυθμούς. Αν θέλουν μπορούν να πιστοποιήσουν και τις γνώσεις τους με τις εξετάσεις preLower.

 

 

english2Ως δεύτερη ξένη γλώσσα οι μαθητές της Ε’τάξης μπορούν να επιλέξουν μεταξύ Γερμανικών ή Γαλλικών. Το μάθημα γίνεται σε ολιγομελή τμήματα και καταλήγει στην απόκτηση του πρώτου πτυχίου σ’ αυτή την ξένη Γλώσσα.

 

 

 

 

mousiki2mousikiΣτη Μουσική τα παιδιά διδάσκονται μουσική προπαιδεία, φλογέρα, ωδική, θεωρία και ιστορία της Μουσικής ενώ στο διευρυμένο ωράριο τα παιδιά διδάσκονται εξατομικευμένα αρμόνιο.

 

 

 

 

gymgym2Στη Φυσική Αγωγή διδάσκονται ατομικά και ομαδικά αθλήματα, όπου το σχολείο μας διακρίνεται. Με τακτική σωματομετρία ελέγχεται η πορεία και η ανάπτυξη κάθε μαθητή.

 

 

 

Από τη χρονιά 2007-2008 το Σχολείο μας λειτουργεί με επιπλέον δραστηριότητες και διευρυμένο ωράριο. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.