Γνωρίζω το … σώμα μου

 

Ξεκινήσαμε το project συζητώντας με τα παιδιά για το σώμα, τα μέλη του σώματος, τα όργανα από τα οποία  αποτελείται, την λειτουργία του κάθε οργάνου (ειδικά εστιάσαμε στον ρόλο της καρδιάς).

Στα πλαίσια των εικαστικών,τα παιδιά έφτιαξαν με αποτύπωμα της παλάμης τους  το σύνθημα: «όταν οι φίλοι διαφωνούν κόλλα πέντε» .Λέξεις κλειδιά:σταμάτα,εξήγησε,άκου,σκέψου,διάλεξε. (φωτογραφίες)

Στην συνέχεια, διαβάσαμε το παραμύθι: «Ο Σοκολάκης και η  Ζαχαρούλα Τρυποδόντη».Το παραμύθι αναφέρεται στην υγιεινή των δοντιών.

Έπειτα τονίσαμε τη σημασία της άσκησης και της σωστής διατροφής στην υγεία του ανθρώπου.Τα παιδιά κόλλησαν σε πιάτο το αγαπημένο τους φαγητό.

Στην συνέχεια τα παιδιά έπαιξαν το παιχνίδι: «Η τερηδόνα» .Ένα παιδάκι υποδύεται την οδοντόβουρτσα και την κρατά στο χέρι του.Ένα άλλο παιδί υποδύεται την τερηδόνα και φοράει ένα μαύρο κασκόλ στο πρόσωπό του.Τα υπόλοιπα παιδιά πιάνονται χέρι χέρι σχηματίζοντας  μία οδοντοστοιχία. Με το σύνθημα η οδοντόβουρτσα τρέχει να πιάσει την τερηδόνα πριν αυτή προλάβει να σπάσει τον κλοιό των δοντιών και εισχωρήσει σε αυτά.(φωτογραφίες)

Τέλος στα πλαίσια των εικαστικών τα παιδιά έφτιαξαν ένα δοντάκι  και πάνω σε αυτό κόλλησαν μία οδοντόβουρτσα με γλωσσοπίεστρο και χαρτόνι.(φωτογραφίες)

Αρέσει σε %d bloggers: