Από τη Β’ τάξη: “Χρόνια πολλά μανούλα”!

Γιορτή της μητέρας σήμερα. Μια ευκαιρία για να εκφράσουμε στη γυναίκα που μας έφερε στη ζωή την αγάπη μας και τον σεβασμό μας.

Αφιερωμένη η σημερινή ημέρα στις μαμάδες όλου του κόσμου…

Στις μαμάδες που ζουν στη φυλακή, στις πολύτεκνες μαμάδες, στις υπερβολικές μαμάδες που προστατεύουν τα παιδιά τους απ’ τις συνέπειες των πράξεών τους, σ’ αυτές που δεν τα αφήνουν να κάνουν λάθη.

Στις μαμάδες που πιέζουν τα παιδιά τους να έχουν καλούς βαθμούς στο σχολείο, στις μαμάδες που υιοθετούν παιδιά άλλων μαμάδων.

Στις μαμάδες που πιστεύουν πως έχουν το τέλειο παιδί, στις μαμάδες που ξέρουν τα πάντα και κάθε στιγμή συμβουλεύουν, στις χαζομαμάδες, που καμαρώνουν για τα κατορθώματα των παιδιών τους, σ’ αυτές που ξοδεύουν χρήματα γι αυτά, αλλά όχι χρόνο.

Στις μαμάδες, που κατάκοπες λένε παραμύθια στα παιδιά τους και κοιμούνται πριν προλάβουν να τελειώσουν τα παραμύθια .

Στις μαμάδες των παραμυθιών που πεθαίνουν νέες και αφήνουν τα παιδιά τους  στα χέρια άλλων, στις προβλέψιμες, στις γκρινιάρες μαμάδες.

Αφιερωμένη η σημερινή γιορτή στη δική μου μαμά και σε όλες εσάς που κάθε μέρα προσεύχεστε στον Θεό να ενώνει την αγάπη σας με τη δύναμη της ψυχής και να μεταμορφώνει την αδυναμία σε δύναμη, για να διώχνετε το κακό μακριά απ’ τα παιδιά σας.

Χρόνια Πολλά…!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.