Αν μεγάλωνα το παιδί μου από την αρχή …

Στη ζωή δεν υπάρχουν συνταγές! Επίσης, δεν υπάρχουν τέλειοι άνθρωποι. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν τέλεια παιδιά αλλά ούτε και τέλειοι γονείς. Γι’ αυτό και δεν χρειάζεται να τρομάζουμε όταν κάνουμε λάθη. Χρειάζεται απλώς να έχουμε το θάρρος και το κουράγιο να τα αναγνωρίζουμε και να προσπαθούμε με φιλότιμο να τα διορθώσουμε. Και αυτό είναι που έχει σημασία!

Και αυτό είναι που μας τόνισαν σήμερα Κυριακή, 16 Μαΐου 2019, τα παιδιά της Β’ και της Α’ τάξης των Εκπαιδευτηρίων Αφών Μαλτέζου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του κινηματογράφου στο Άργος Cine Valia. Οι μαθητές της Β’ τάξης μας παρουσίασαν τις σκέψεις που τριγυρίζουν μέσα στο μυαλό του κάθε παιδιού μετά από μια δύσκολη στιγμή με τους γονείς του. Οι δασκάλες τους, η κυρία Ρένα και η κυρία Τζένη, μας παρουσίασαν τις σκέψεις που απασχολούν, ή που θα έπρεπε να απασχολούν, το μυαλό του κάθε γονέα μετά από μια δύσκολη στιγμή με το παιδί του. Στη συνέχεια, με ένα χαρούμενο τραγούδι και με ένα όμορφο χορευτικό, οι μαθητές της Α’ τάξης παρότρυναν εμάς τους μεγάλους να γίνουμε ξανά παιδιά!

Αν μεγάλωνες λοιπόν το παιδί σου από την αρχή, μάλλον θα άλλαζες πολλά. Αξίζει να το προσπαθήσεις ακόμη και τώρα, για να κάνεις αυτήν τη μοναδική σχέση με το παιδί σου ακόμη πιο όμορφη!

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!

Αρέσει σε %d bloggers: