Νέα


Warning: A non-numeric value encountered in /home/maltezou/public_html/red/pages/news.inc.php on line 19

Εξερευνώντας το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου120

Τα Νηπιαγωγάκια μας επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου! Μία βόλτα στο μουσείο ήταν αρκετή για να θαυμάσουν τα εκθέματα και να κατανοήσουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στα αρχαία χρόνια…Μιλήσαμε για τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας , παρατηρήσαμε και ζωγραφίσαμε ότι μας έκανε εντύπωση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του μουσείου.

Η βόλτα μας στο Ναύπλιο ολοκληρώθηκε με παιχνίδι στην Πλατεία Συντάγματος… Ευτυχώς είχαμε σύμμαχο τον καιρό…

Μιλώντας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες119

Η αγάπη των παιδιών για το μάθημα της γυμναστικής και τα αθλήματα, μας έδωσε την ιδέα να μιλήσουμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε συνεργασία με το γυμναστή μας Κο Δαμάλα Σωτήρη τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν την Ιστορία των Αγώνων, αλλά και αθλήματα Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων μέσα από φύλλα εργασίας και εκπαιδευτικά video που συχνά προβάλλουμε στα παιδιά. Τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια και οι νικητές βραβεύτηκαν με «Κότινο» και κατασκεύασαν μετάλλια.

Χαρείτε τις αντίστοιχες φωτογραφίες στο φωτογραφικό άλμπουμ.

"Όταν λέω πορτοκάλι να βγαίνεις" στο ΚΠΕ Ν. Κίου118

Το νηπιαγωγείο επισκέφτηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και συμμετείχε στο πρόγραμμα "Όταν λέω πορτοκάλι να βγαίνεις". Αφού έγιναν παιχνίδια γνωριμίας, τα παιδιά ενημερώθηκαν για το πορτοκάλι και την ιστορία του, επισκέφτηκαν ένα πορτοκαλεώνα κι ένα εργοστάσιο τυποποίησης πορτοκαλιών και τέλος έφτιαξαν κατσκευές σχετικές με το πορτοκάλι. Τις φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να τις βρείτε στο φωτογραφικό άλμπουμ του νηπιαγωγείου.

Χαρείτε τις αντίστοιχες φωτογραφίες στο φωτογραφικό άλμπουμ.

Τα νηπιάκια σε Project για τους αριθμούς117

Μετά από συζήτηση και συνεργασία που είχαμε με την Σχολική Σύμβουλο αποφασίσαμε να δουλέψουμε με τα παιδιά το project : «Οι αριθμοί και τα Μαθηματικά στο Νηπιαγωγείο…» Έτσι λοιπόν παίξαμε, μετρήσαμε, ακούσαμε ιστορίες , ζωγραφίσαμε με στόχο την καλύτερη κατανόηση των αριθμών.Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα να ανακαλύψουν τη σημασία των αριθμών στη ζωή μας

Χαρείτε τις αντίστοιχες φωτογραφίες στο φωτογραφικό άλμπουμ.

Γιορτάζοντας την 28η στο Νηπιαγωγείο116

Τα νηπιάκια και προνηπιάκια μπήκαν από νωρίς τον Οκτώβρη στο κλίμα της γιορτής με τις όμορφες κατασκευές που φαίνονται στο φωτογραφικό άλμπουμ, με την καθοδήγηση των νηπιαγωγών μας. Στη συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Τα νηπιάκια και προνηπιάκια ξεκίνησαν με ποίηματα και τραγούδια και μετά παρήλασαν με περηφάνεια στην αυλή του σχολείου. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου και η απαγγελία ποιημάτων στο ηρώο του Άργους.

Ασφαλώς... κυκλοφορώ115

Η ανάγκη μας να κατανοήσουν τα παιδιά την σημασία της ασφάλειας σε ότι αφορά στη μετακίνηση, μας έκανε να δουλέψουμε με όρεξη το θέμα της Κυκλοφοριακής Αγωγής. Κυκλοφορώ με ασφάλεια δε σημαίνει μόνο φορώ ζώνη στο αυτοκίνητο.Τ απαιδιά ήρθαν αντιμέτωπα με «κακές συνήθειες» που δυστυχώς όλοι υιοθετούμε σε ότι αφορά την κυκλοφοριακή αγωγή. Προβληματίστηκαν με εικόνες από τους δρόμους , πρότειναν λύσεις, έμαθαν τον Κύριο ΚΟΚ (Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ),εντόπισαν τις διαβάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης , κατανόησαν τη χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού για ποδήλατα και μηχανές και έπαιξαν στο διαδραστικό πίνακα παιχνίδια ώστε να μάθουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια στην πόλη.

Χαρείτε τις αντίστοιχες φωτογραφίες στο φωτογραφικό άλμπουμ.

Η Θάλασσα στη Νεοελληνική τέχνη114

Το Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο μας , για να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η θάλασσα στη Νεοελληνική τέχνη».Οι μικροί μαθητές παρατήρησαν έργα μεγάλων ζωγράφων όπως του Βολανάκη με κύριο θέμα την θαλασσογραφία.Τα παιδιά ολοκλήρωσαν την επίσκεψη πηγαίνοντας στο εργαστήρι της Πινακοθήκης και δημιουργώντας τα δικά τους έργα.

Χαρείτε τις αντίστοιχες φωτογραφίες στο φωτογραφικό άλμπουμ.

Φροντίζω τον εαυτό μου113

Κάθε χρόνο στην αρχή της σχολικής χρονιάς δουλεύουμε την ενότητα «Γνωρίζω το σώμα μου-Αγαπώ τον εαυτό μου». Είναι μία ολοκληρωμένη προσπάθεια ώστε να υιοθετήσουν τα παιδιά μια υγειή στάση ζωής, φροντίζοντας για την σωματική και ψυχική τους υγεία.

Και ο καλύτερος τρόπος εκμάθησης για αυτές τις υλικίες είναι ο βιωματικός: παιχνίδι αυλής με τη Δόνα Τερηδόνα, η κατασκευή της Πυραμίδας της Διατροφής κ.ά. δραστηριότητες που ενθουσίασαν τα παιδιά.

Χαρείτε τις αντίστοιχες φωτογραφίες στο φωτογραφικό άλμπουμ.

Μουσικοκινητικά δρώμενα στο Νηπιαγωγείο112

Μουσικοκινητικά δρώμενα λαμβάνουν χώρα στο Νηπιαγωγείο μας… Τα παιδιά δραματοποίησαν το τραγούδι «Παντρεύουμε τον γάιδαρο…» για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Μεταμορφώθηκαν λοιπον σε ζώα και με πολύ κέφι χόρεψαν και διασκέδασαν.

Τόσο η δραματοποίηση , όσο και η μουσικοκινητική αγωγή είναι σημαντικές διαδικασίες για τη δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος για τα παιδιά.

Χαρείτε τις αντίστοιχες φωτογραφίες στο φωτογραφικό άλμπουμ.

Από τον τρύγο στο … κρασί111

Αν και πολύ μικροί οι μαθητές του νηπιαγωγείου για να το γευτούν, γνώρισαν όλη τη διαδικασία επεξεργασίας και εμφιάλωσής του κρασιού. Πρώτα δούλεψαν βιωματικά τον τρύγο με τις κατασκευές του Σεπτεμβρίου, όπως φαίνεται στο σχετικό φωτογραφικό άλμπουμ. Μετά διάβηκαν το "δρόμο του κρασιού" στον υποδειγματικό και πολύ καλαίσθητο χώρο των οινοποιείων "Σκούρα". Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρο του οινοποιείου με τη βοήθεια του κ.Δημήτρη και να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής κρασιού.

Χαρείτε τις αντίστοιχες φωτογραφίες στο φωτογραφικό άλμπουμ.