Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Δέσποινα Μαλτέζου

Δέσποινα Μαλτέζου

Διευθύντρια

Η διεθύντρια του σχολείου κα. Δέσποινα Μαλτέζου γεννήθηκε το 1973 και μεγάλωσε στο Άργος. Αποφοίτησε το 1991 από το 2ο Λύκειο Άργους και σπούδασε Φυσικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές της στη Ραδιο-Ηλεκτρολογία παίρνοντας το Μεταπτυχιακό της τίτλο το 1997 από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών παίρνοντας το πτυχίο της το 2000. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στον Τομέα της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, παίρνοντας το δεύτερο μεταπτυχιακό της τίτλο το 2002. Από το 1995 μέχρι το 1999 έχει εργαστεί σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά αναπτυξιακά έργα στον τομέα των δικτύων υπολογιστών. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια διδάσκει στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Αφών Μαλτέζου που ίδρυσαν πριν 51 χρόνια ο πατέρας της Δημήτριος και οι θείοι της Διογένης και Χριστίνα Μαλτέζου. Από το 2007 είναι η Διευθύντρια του Σχολείου, συνδυάζοντας δοκιμασμένες εκπαιδευτικές μεθόδους με σύγχρονες τεχνολογικές δράσεις και προσεγγίσεις. Έχει παρουσιάσει την πρωτοποριακή δουλειά του σχολείου σε διάφορες εκπαιδευτικές ημερίδες ενώ έχει οριστεί ως ένας από τους συντονιστές της δράσης "Χρήση ηλεκτρονικών μέσων υποστηρικτικών στην διδασκαλία" στη δράση "Το δίκτυο καινοτόμων εκπαιδευτικών - ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, της ΕΛ/ΛΑΚ και του ΕΑΙΤΥ.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Η ψυχή ενός σχολείου είναι οι δάσκαλοί του. Το σχολείο μας συνεργάζεται με πτυχιούχους δασκάλους οι οποίοι έχουν επιδείξει εξαιρετική απόδοση στις σπουδές τους. Οι δάσκαλοι μας διαθέτουν πείρα αλλά και πολλή όρεξη για δουλειά. Οι δάσκαλοι μας ακολουθούν το δοκιμασμένο σύστημα του Σχολείου αλλά δίνουν πάντα και το δικό τους στίγμα στην τάξη τους. Για το σχολικό έτος 2011-2012 ο καταμερισμός των τάξεων έχει γίνει ως εξής:

Μαρία Αργυροπούλου

Μαρία Αργυροπούλου

Δασκάλα Α' Τάξης

Στην A' τάξη, τα παιδιά υποδέχεται με πολλή αγάπη η κα. Μαρία Αργυροπούλου.

Ρένα Δεσμίνη

Ρένα Δεσμίνη

Δασκάλα B' Τάξης

Στη Β' τάξη, η κα. Ρένα Δεσμίνη με πολυετή πείρα, δίνει γερές βάσεις στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά.
Παναγιώτης Λαγουρός

Παναγιώτης Λαγουρός

Δάσκαλος Γ' Τάξης

Στη Γ' τάξη, ο κ. Παναγιώτης Λαγουρός παρακινεί τα παιδιά να δουλέψουν με όρεξη και χαμόγελο.

Μαρία Ξηνταροπούλου

Μαρία Ξηνταροπούλου

Δασκάλα Δ' Τάξης

Στη Δ' τάξη, για τρίτη χρονιά η κα. Μαρία Ξηνταροπούλου ήρεμα και μεθοδικά καθοδηγεί τους μαθητές της.

Γιάννης Παπασαράντος

Γιάννης Παπασαράντος

Δάσκαλος E' Τάξης

Στη Ε' τάξη, ο κ. Γιάννης Παπασαράντος αναπτύσσει την κριτική σκέψη των μαθητών, ενώ την ΣΤ' τάξη την έχει αναλάβει η διεθύντρια του σχολείου η κα. Δέσποινα Μαλτέζου.

Αθηνά Χριστοδουλοπούλου

Αθηνά Χριστοδουλοπούλου

Δασκάλα Αγγλικών

Επιπλέον, το Σχολείο διαθέτει από την Α’ Τάξη ξεχωριστή δασκάλα για τα Αγγλικά την κα Αθηνά Χριστοδουλοπούλου, που χρησιμοποιεί σύγχρονο υλικό τόσο μέσα στην τάξη όσο και στο σπίτι, (διαδραστικούς πίνακες, σύγχρονα βιβλία, ebooks).

Βούλα Διαμαντή

Βούλα Διαμαντή

Δασκάλα Γερμανικών

Επιπλέον, το Σχολείο διαθέτει από την Α’ Τάξη ξεχωριστό Δάσκαλο για τα Αγγλικά τον κ. Ιωάννη Καρβέλα, που εκτός από τη γλώσσα μυεί τα παιδιά στον αγγλικό πολιτισμό. Το μάθημα των Γερμανικών το έχει αναλάβει η κα. Βούλα Διαμαντή που φημίζεται για το "γερμανικό της σύστημα".

Τζόκα Αγλαΐα

Τζόκα Αγλαΐα

Δασκάλα Γαλλικών

Το μάθημα των Γαλλικών το έχει αναλάβει η κα. Τζόκα Αγλαΐα που το διανθίζει με γαλλική κουλτούρα και θεατρικό παιχνίδι…

Μαρίνα Κλησάρη

Μαρίνα Κλησάρη

Δασκάλα Μουσικής

Το μάθημα της Μουσικής το έχει αναλάβει η κα. Μαρίνα Κλησάρη, που εισάγει με κέφι τα παιδιά στο μαγικό κόσμο της μουσικής.

Σωτήρης Δαμάλας

Σωτήρης Δαμάλας

Δάσκαλος Γυμναστικής

Το μάθημα της Γυμναστικής το έχει αναλάβει ο κ. Σωτήρης Δαμάλας, ο οποίος με πολλή αγάπη και μεράκι μαθαίνει στα παιδιά την ομορφιά του αθλητισμού αλλά και την αξία της υγιεινής διατροφής.